1.8 C
De Bilt

Het gezicht van mensenhandel: Officiële opening tentoonstelling ‘Open je Ogen’ in Stein

Mensenhandel verwoest levens. Wat zou het bijvoorbeeld met jou doen als je zeven dagen per week twintig uur achter elkaar moet werken in de hitte van de keuken van een restaurant, zonder salaris en zonder huis of slaapplaats? Wat zou het met jou doen als je familie je niet meer terug wil, omdat ze denken dat je een crimineel bent, terwijl je onder bedreiging met de dood drugs moest verhandelen?

Dit zijn echte verhalen van vrouwen, mannen, jongens, meisjes die een hele andere verwachting van hun toekomst hadden. Zij werden slachtoffer van mensenhandel en vertellen hun verhaal. De verhalen gaan over gedwongen prostitutie, over gedwongen criminaliteit, over ernstige vormen van geweld en bedreiging, over niet te stoppen wreedheden en de immense impact op de slachtoffers

Tentoonstelling ‘Open je ogen’

Deze verhalen, portretten van mensen, staan als fototentoonstelling ‘Open je ogen’ van woensdag 26 juli tot woensdag 16 augustus op de Stadhouderslaan voor het gemeentehuis in Stein. De officiële opening van deze tentoonstelling vindt plaats op woensdag 26 juli om 14.30 uur bij het gemeentehuis, inloop vanaf 14.00 uur.

Na de officiële opening kan iedereen de tentoonstelling zelf komen bekijken, dit kan tot 16 augustus 2023. Tijdens openingstijden van het gemeentehuis kunnen inwoners bij de receptie een fotokrant met uitleg over de tentoonstelling ophalen.

Mensenhandel in Limburg

Mensenhandel komt ook in Limburg voor. Slachtoffers worden ongewild iemands ‘bezit’ en worden uitgebuit. Het gaat dan bijvoorbeeld om seksuele uitbuiting of arbeidsuitbuiting. Ook criminele uitbuiting valt onder mensenhandel. Elke gemeente heeft een belangrijke rol in de strijd tegen mensenhandel.

Er is nog onvoldoende zicht op aard en omvang van de groep slachtoffers en daders van mensenhandel in de gemeente. Veel gevallen van deze criminele handel in mensen blijven ongezien, onbekend en ongeregistreerd. Bijvoorbeeld omdat slachtoffers zich schamen of bang zijn om hun verhaal te doen of dat ze zich niet altijd bewust zijn van het feit dat zij zich in een uitbuitingssituatie bevinden.          

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio