-2.1 C
De Bilt

Nissewaard Lokaal helpt inwoners met zienswijze windpark

Nissewaard – Nissewaard Lokaal biedt inwoners die een zienswijze willen indienen tegen het windpark aan de Brielse Maasdijk de helpende hand. De partij heeft een standaard zienswijze opgesteld en online gepubliceerd voor bewoners. De zienswijze gaat in op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) die nu ter inzage ligt. Inwoners kunnen tot en met dinsdag 23 maart 2021 een zienswijze indienen. Nissewaard Lokaal adviseert inwoners een zienswijze in te dienen en daar niet te lang mee te wachten.

Nissewaard Lokaal voorziet overlast door berekening

De partij berekende dat een groot deel van Spijkenisse overlast kan gaan ondervinden van de mogelijke windmolens. Hoewel het Rijk normen hanteert met een afstand van 500 meter tot de woning, adviseren internationale wetenschappers om deze normen veel ruimer te nemen. Zij adviseren de norm 10x de hoogte aan te houden. Dat wil zeggen dat de afstand van windmolens tot bebouwing tien keer de hoogte van een windmolen moet zijn. Bij een windmolen van 220 meter, moet deze dus op 2200 meter afstand van woningen worden geplaatst.

Vierambachten, Hoek, Centrum, Elementen, Gildenwijk en Schenkel

Indien deze norm wordt toegepast dan zouden naast Spijkenisse-Noord, Geervliet en Heenvliet, ook de wijken Vierambachten, De Hoek, Centrum, De Elementen, Gildenwijk en zelfs een deel van de Schenkel in de risicozone komen te liggen. Dit is afhankelijk van het aantal windmolens en de uiteindelijke hoogte. In de NRD wordt gesproken over hoogtes van 150 tot 220 meter en 4 tot 9 windmolens langs de Brielse Maasdijk en de Plaatweg.

Opsturen

De zienswijze kan hier gevonden worden en kan per mail worden opgestuurd naar zienswijze@dcmr.nl onder vermelding van ‘Zienswijze windpark Brielse Maasdijk’.

Per post kan ook door de brief te sturen aan:

DCMR Milieudienst Rijnmond
T.a.v.: Adviesloket Ruimtelijke Ontwikkeling
Postbus 843
3100 AV Schiedam

Onder vermelding van ‘Zienswijze windpark Brielse Maasdijk’.

Alle gegevens staan ook opgenomen in de zienswijze die Nissewaard Lokaal heeft opgesteld. De brief biedt naast de tekst van Nissewaard Lokaal de mogelijkheid om een eigen aanvullende reactie te geven. De brief is hier te downloaden: Zienswijze inwoners op Windpark Brielse Maasdijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio