College geeft gastlessen over respect

West Betuwe – Het is de Week van Respect. Diverse gastlessen hierover worden in de week van 8 tot 14 november verzorgt door het college van burgemeester en wethouders van West Betuwe, op meerdere basisscholen.

Respect Foundation

De Respect Foundation organiseert jaarlijks de landelijke campagne Week van Respect. Hiermee wil ze jongeren inspireren en activeren om respectvol met elkaar om te gaan. Er doen 35 gemeenten mee aan deze campagne. Ook gemeente West Betuwe is Respectgemeente. De gemeente heeft scholen gevraagd om mee te doen. Omdat een respectvolle omgang met elkaar op jonge leeftijd begint.

Gastlessen

De scholen die meedoen ontvangen in de Week van Respect een Respect Box met inspiratie, spellen en lesmateriaal en een gastles van een van de collegeleden. Wethouder Ton van Maanen is portefeuillehouder Inclusie. Hij gaf een gastles op de St. Antonius school in Beesd: “Respect begint met accepteren dat iemand anders is. Iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij wil zijn. Als we elkaar zo benaderen, creëren we voor iedereen een veilige omgeving in de klas. En ook in de buurt of op het sportveld.”

De week van Respect is een landelijk bewustwordingscampagne voor jongeren. De Respect Foundation organiseert deze campagne sinds 2006. In totaal hebben zij al meer dan 1,7 miljoen jongeren bereikt. Meer informatie is te vinden op www.weekvanrespect.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img