Dag van de Mantelzorg in Buren op 10 november

Buren – 14% van alle volwassenen in de gemeente Buren is mantelzorger. Dat betekent dat ze langdurig en onbetaald voor een naaste zorgen. Als blijk van waardering nodigt de gemeente alle mantelzorgers uit voor de Dag van de Mantelzorg op vrijdag 10 november. Ook is er voor elk van hen een VVV-cadeaubon beschikbaar.

Dag van de Mantelzorg

Veel mantelzorgers combineren deze zorg met een betaalde baan. Vaak vinden ze wat ze doen vanzelfsprekend, omdat ze meestal voor een bekende zorgen. Maar dat is het niet. Daarom besteedt de gemeente jaarlijks extra aandacht aan hen.

Programma

Mantelzorgers uit de gemeente Buren zijn op vrijdag 10 november om 10.00 uur welkom in het Marechausseemuseum in Buren, waar ze worden ontvangen door wethouder Annie Benschop-van Eldik. Na een bezoek aan het museum is er voor iedereen een heerlijke pannenkoek bij de Pannenkoekenbakker. Mantelzorgers die geen vervoer hebben of geen vervangende zorg kunnen vinden, worden uitgenodigd dit aan te geven bij Welzijn Rivierstroom (t. 0344-602337).

Mantelzorgcompliment

Naast de Dag van de Mantelzorg is er voor iedere mantelzorger een VVV-cadeaubon van 35 euro als blijk van waardering. Mantelzorgers die staan ingeschreven bij Welzijn Rivierstroom krijgen deze toegestuurd. Inwoners die de cadeaubon willen aanvragen kunnen dat doen via www.welzijnrivierstroom.nl/gemeente-buren/mantelzorger. Dit kan tot 1 januari 2018.

Gespreksgroepen en cursussen 

Mantelzorgers kunnen ook bij Welzijn Rivierstroom terecht voor een luisterend oor, informatie of advies. Daarnaast kunnen zij deelnemen aan ontspannende activiteiten, themabijeenkomsten, cursussen, gespreksgroepen en het ontmoeten van andere mantelzorgers. De mantelzorgconsulent kan bovendien een vrijwilliger inzetten om hen te helpen. Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen of mailen naar Ankie Bongers, ankie@welzijnrivierstroom.nl. Op de website www.welzijnrivierstroom.nl staat ook veel informatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img