Koninklijke Erepenning voor gymnastiekvereniging Wij Houden Vol uit Asperen

Op zaterdag 4 september verraste locoburgemeester Ton van Maanen gymnastiekvereniging Wij Houden Vol uit Asperen. De vereniging bestaat dit jaar 75 jaar en kreeg daarom een Koninklijke Erepenning.

De gymnastiekvereniging doet haar naam eer aan. Ze is al 75 jaar actief in de stadjes Asperen en Heukelum. De locoburgemeester vertelt waarom dit wordt bekroond. “De Koninklijke Erepenning is een onderscheiding voor verenigingen en stichtingen die lang bestaan. Een uitreiking is alleen bij het 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. De gymnastiekvereniging bestaat maar liefst 75 jaar en gaat met de tijd mee. Ik ben trots deze Erepenning aan de vereniging uit te mogen reiken. Leuk detail was dat de ceremonie muzikaal werd omlijst door jongeren van muziekvereniging Ad Astra Asperen.”

Maatschappelijk betrokken


De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Voor de inwoners van Asperen en Heukelum is de gymnastiekvereniging een belangrijke verbindende factor. Naast allerlei lessen en wedstrijden verzorgt zij verschillende activiteiten, zoals sponsorlopen, clinics op scholen en deelname aan de jaarlijkse speelweek.

De vereniging blijft zich ontwikkelen. Zo introduceerde zij de laatste jaren het turnen en het Nijntje beweegdiploma voor kleuters. Met veel liefde geeft de vereniging les aan verschillende groepen. Voor het Nijntje beweegdiploma werkt zij samen met kinderdagverblijven, de buitenschoolse opvang en scholen in Asperen. In 2017 startte de vereniging weer met gymlessen in Heukelum.

Doorstart


Bij een bestaan van zoveel jaar zijn er zowel hoogte- als dieptepunten te noemen. In 2014 leek de vereniging het niet meer vol te houden. Gelukkig lukte het om een doorstart te maken. Dit gebeurde met de hulp van de volleybalvereniging Wij Houden Vol. Samen zetten de verenigingen hun schouders eronder. Dat bood voor beide verenigingen kansen om zaken slimmer te regelen en meer samen te organiseren.

Beide verenigingen dragen dezelfde naam. De gymnastiekvereniging Wij Houden Vol bestaat echter ruim 10 jaar langer. Vandaar dat de gymnastiekvereniging nu de Koninklijke Erepenning in ontvangst mocht nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio