Koninklijke Erepenning voor Brassband Harp en Luit uit Vuren

Burgemeester Servaas Stoop van West Betuwe heeft op vrijdag 16 juli een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Brassband Harp en Luit uit Vuren. Deze muziekvereniging bestond in 2020 maar liefst 100 jaar. Deze erepenning is een kroon op het werk van de vereniging.

Erepenning

De burgemeester vertelt meer over deze koninklijke onderscheiding. “De Koninklijke Erepenning is een Nederlandse onderscheiding voor verenigingen en stichtingen die minimaal 50 jaar bestaan. Een uitreiking is alleen bij het 50-jarige jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. De penning voor muziekvereniging Brassband Harp en Luit is een kroon op hun werk. Het is een actieve vereniging met zo’n 50 leden. Door de specifieke samenstelling van het orkest zijn ze bekend in de regio en ver daarbuiten.”

Muzikale bijdragen

Naast de brassband heeft de vereniging een jeugdkoperorkest en een slagwerkgroep. De brassband is aanwezig bij concoursen, festivals en concerten in en buiten Nederland. De vereniging is niet weg te denken uit Vuren. Ze verleent muzikale bijdragen aan kerkdiensten met Kerst en Pasen, op koningsdag, met dodenherdenking en bevrijdingsdag. De vereniging geeft ook jaarlijks zomerbuitenconcerten in het dorp en bij fort Vuren.

Een jaar later

Ter ere van het 100-jarig bestaan organiseerde de vereniging vorig jaar diverse activiteiten. Helaas konden veel niet doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen. Dit is ook de reden dat het uitreiken van de Koninklijke Erepenning een jaar later is. Dit gebeurde tijdens een klein buitenconcert waar ook vijf jubilarissen werden gehuldigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img