6.7 C
De Bilt

Tilburgse werkzoekenden aan de slag in de zorg

Op 30 augustus vanaf 15 uur ontvangen 6 Tilburgers hun WelSlagen startbewijs voor een leerwerkbaan in de zorg. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Het Laar in Tilburg. Het WelSlagen-traject is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Tilburg, het WerkgeversServicepunt Midden Brabant, De Wever, Het Laar, Thebe, Herbergier, Actief Zorg, ROC Tilburg en Stichting Calibris Advies.

Het traject biedt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om via een intensief begeleidingstraject te starten met een beroepsbegeleidende leerweg (BBL-)opleiding in de zorg. Wethouder Esmah Lahlah: ‘Met dit programma bieden we niet alleen werkzoekenden een kans op een baan in de zorg, maar zoeken we ook oplossingen voor het oplopende tekort aan (zorg-)medewerkers.’

Tilburgers met certificaat starten volgende week met opleiding

De Tilburgers die dinsdag hun certificaat ontvangen, starten volgende week met de BBL-opleiding tot Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 of Verzorgende IG niveau 3 en gaan leren en werken bij een van de zorgorganisaties in de regio. De deelnemers hebben tijdens een stage van 5 maanden kennis gemaakt met de zorg: 24 uur per week werken in een zorgorganisatie en 1 dag per week naar school.

ROC Tilburg

Hierbij zijn zij intensief begeleid door de docenten van ROC Tilburg (School voor de Zorg), een persoonlijke coach vanuit Calibris Advies en uiteraard de deelnemende zorgorganisaties. De deelnemers zijn zeer verschillend qua achtergrond, leeftijd en werkverleden, maar wat hen bindt is hun motivatie en de bewuste keuze voor een carrière in de zorg. Met het certificaat op zak hebben zij een gegarandeerde leerwerkbaan bij een van de deelnemende zorgorganisaties. Vanaf 1 september krijgen zij een salaris in plaats van een uitkering.

Over WelSlagen

WelSlagen is een instroomproject in de zorg dat al jaren door Calibris Advies op verschillende plekken in het land wordt georganiseerd. Het project is speciaal bedoeld voor werkzoekenden die niet regulier kunnen instromen op een opleiding op niveau 2 of 3, omdat zij niet over de gewenste startkwalificatie beschikken of nog extra ondersteuning kunnen gebruiken. De combinatie van school, stage, en persoonlijke begeleiding maken WelSlagen tot een krachtig re-integratieinstrument, waarbij landelijk 75% doorstroomt naar een BBL-leerbaan.

WelSlagen in de Zorg is een goed voorbeeld van regionale samenwerking tussen werkgevers, onderwijs en overheid, die de handen ineen slaan om inwoners met een achterstand op de arbeidsmarkt de kans te geven op een baan in de zorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio