4.6 C
De Bilt

Het pop-up restaurant van de culinaire sterren van Noord-Brabant

 ‘s-Hertogenbosch – Noord-Brabant is in 2018 ‘Europese regio van de gastronomie’. Zowel voor de Provincie i.s.m. Agrifood Capital, als binnen diverse gemeentes staat dit jaar het thema ‘food’ centraal. Kortom: Brabant Celebrates Food. In dat kader vinden er allerlei bijzondere, innovatieve en smaakmakende initiatieven plaats in de provincie. Een van deze initiatieven is GAST: een pop-up restaurant in een voormalige kapel waar de 28 beste chefs van Brabant, verenigd in Noord-Brabant Culinair (NBC), dit jaar de sterren van de hemel gaan koken. Graag nodigen wij u op donderdag 1 maart uit voor de officiële opening van GAST.

De Mariakapel op het Gasthuiskwartier in het centrum van ‘s-Hertogenbosch is omgebouwd tot het (tijdelijke) heiligdom van de beste chefs van Brabant. De kapel is, met behoud van originele elementen, getransformeerd tot een uniek en sfeervol pop-up restaurant dat zich fantastisch leent voor uiteenlopende evenementen. Vanaf het voormalige altaar bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over ons eten. Elke chef zal hier op geheel eigen wijze invulling aan geven.

GAST & Noord-Brabant Culinair nodigen u graag uit voor de officiële opening van dit spraakmakende pop-up restaurant. Tijdens deze opening presenteren de 28 Brabantse GASTronomen zich en lichten zij een tipje op van de sluier op van hun spannende culinaire plannen in GAST.

 

UITNODIGING

Wat:                   Officiële opening GAST door Burgemeester Mikkers van ‘s-Hertogenbosch

Waar:                 GAST – Burg. Loeffplein 70E in ‘s-Hertogenbosch

Wanneer:           Donderdag 1 maart 2018 van 15.00-17.00 uur

 

Aanmelden kan eenvoudig via deze link: http://bit.ly/2EFcucT. U ontvangt dan een bevestiging van uw komst.

Officiële start Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018

Voorafgaand aan de opening van GAST op 1 maart, wordt het officlele startsein gegeven voor ‘Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018’. Dit foodjaar wordt gevierd met een inspirerend innovatieprogramma voor en door de agrifoodsector, gekoppeld aan een zinnenprikkelend publieksprogramma voor bezoekers en bewoners. Van samen verspilling aanpakken tot samen voedsel produceren, van een pop-up restaurant met meerdere Michelinsterren tot een zilt sea food festival: het wordt een feest voor de zintuigen met uitzicht op de toekomst van ons eten.

Op 1 maart wordt dit jaar op feestelijke wijze afgetrapt. Ook hiervoor bent u van harte welkom.

Locatie:

CHV Noordkade terrein – Verlengde Noordkade 10-12, Veghel. Ooit Europa’s grootste Mengvoederfabriek, nu dé thuishaven voor culturele bedrijven en ondernemers die zicht richten op Food, kunst, cultuur & vrijetijdsbesteding.

Programma

11.00 uur                           Gastvrij ontvangst in de theaterfoyer van de Blauwe Kei

11.30  – 12.30 uur             Brabant presenteert zich als European Region of Gastronomy 2018

Hans Steenbergen – trendwatcher en co-founder/hoofdredacteur Food Inspiration Magazine – neemt je mee op reis door het Brabantbrede programma

12.30 – 13.00 uur             Feestelijke openingsact European Region of Gastronomy 2018 –  in de Malerij

13.00 – 13.15 uur             Officiële start eerste themamaand ‘Samen tegen de verspilling’ – Bob Hutten

13.15 – 14.00uur             Walking lunch

 

Wilt u hierbij zijn? Meld u aan via tamaraernst@visitbrabant.com o.v.v. Start European Region of Gastronomy 2018. Graag met voor- en achternaam, mediatitel en persoonlijk e-mailadres. Uiteraard is er deze dag alle gelegenheid voor vragen. Heeft u interesse in een interview of opnames, neem dan zeker ook even telefonisch contact op. Telefoonnummer 06 – 24 79 44 38.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio