‘s-Hertogenbosch – Noord-Brabant is in 2018 ‘Europese regio van de gastronomie’. Zowel voor de Provincie i.s.m. Agrifood Capital, als binnen diverse gemeentes staat dit jaar het thema ‘food’ centraal. Kortom: Brabant Celebrates Food. In dat kader vinden er allerlei bijzondere, innovatieve en smaakmakende initiatieven plaats in de provincie. Een van deze initiatieven is GAST: een pop-up restaurant in een voormalige kapel waar de 28 beste chefs van Brabant, verenigd in Noord-Brabant Culinair (NBC), dit jaar de sterren van de hemel gaan koken. Graag nodigen wij u op donderdag 1 maart uit voor de officiële opening van GAST.
De Mariakapel op het Gasthuiskwartier in het centrum van ‘s-Hertogenbosch is omgebouwd tot het (tijdelijke) heiligdom van de beste chefs van Brabant. De kapel is, met behoud van originele elementen, getransformeerd tot een uniek en sfeervol pop-up restaurant dat zich fantastisch leent voor uiteenlopende evenementen. Vanaf het voormalige altaar bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over ons eten. Elke chef zal hier op geheel eigen wijze invulling aan geven.
GAST & Noord-Brabant Culinair nodigen u graag uit voor de officiële opening van dit spraakmakende pop-up restaurant. Tijdens deze opening presenteren de 28 Brabantse GASTronomen zich en lichten zij een tipje op van de sluier op van hun spannende culinaire plannen in GAST.
UITNODIGING
Wat: Officiële opening GAST door Burgemeester Mikkers van ‘s-Hertogenbosch
Waar: GAST – Burg. Loeffplein 70E in ‘s-Hertogenbosch
Wanneer: Donderdag 1 maart 2018 van 15.00-17.00 uur
Aanmelden kan eenvoudig via deze link: http://bit.ly/2EFcucT. U ontvangt dan een bevestiging van uw komst.
Officiële start Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018
Voorafgaand aan de opening van GAST op 1 maart, wordt het officlele startsein gegeven voor ‘Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018’. Dit foodjaar wordt gevierd met een inspirerend innovatieprogramma voor en door de agrifoodsector, gekoppeld aan een zinnenprikkelend publieksprogramma voor bezoekers en bewoners. Van samen verspilling aanpakken tot samen voedsel produceren, van een pop-up restaurant met meerdere Michelinsterren tot een zilt sea food festival: het wordt een feest voor de zintuigen met uitzicht op de toekomst van ons eten.
Locatie:
CHV Noordkade terrein – Verlengde Noordkade 10-12, Veghel. Ooit Europa’s grootste Mengvoederfabriek, nu dé thuishaven voor culturele bedrijven en ondernemers die zicht richten op Food, kunst, cultuur & vrijetijdsbesteding.
Programma
11.00 uur Gastvrij ontvangst in de theaterfoyer van de Blauwe Kei
11.30 – 12.30 uur Brabant presenteert zich als European Region of Gastronomy 2018
Hans Steenbergen – trendwatcher en co-founder/hoofdredacteur Food Inspiration Magazine – neemt je mee op reis door het Brabantbrede programma
12.30 – 13.00 uur Feestelijke openingsact European Region of Gastronomy 2018 – in de Malerij
13.00 – 13.15 uur Officiële start eerste themamaand ‘Samen tegen de verspilling’ – Bob Hutten
13.15 – 14.00uur Walking lunch
Wilt u hierbij zijn? Meld u aan via tamaraernst@visitbrabant.com o.v.v. Start European Region of Gastronomy 2018. Graag met voor- en achternaam, mediatitel en persoonlijk e-mailadres. Uiteraard is er deze dag alle gelegenheid voor vragen. Heeft u interesse in een interview of opnames, neem dan zeker ook even telefonisch contact op. Telefoonnummer 06 – 24 79 44 38.