15.6 C
De Bilt

Koningin Máxima bij viering 20 jaar Leidsche Rijn

Utrecht – Koningin Máxima is vrijdagmiddag 5 oktober bij de viering van 20 jaar Leidsche Rijn, de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland. Momenteel heeft Leidsche Rijn als westelijk stadsdeel van de gemeente Utrecht 85.000 inwoners.

Begonnen als weiland en dorpen

Leidsche Rijn is begonnen als een weiland van ongeveer 2500 hectare en de dorpen Vleuten, De Meern en Haarzuilens. De eerste paal van de nieuwbouwlocatie werd geslagen in december 1997 en in oktober 1998 kwam de eerste bewoner in de buurt Langerak wonen. Na Langerak zijn de buurten De Balije, De Woerd, Parkwijk, Terwijde, Vleuterweide, Veldhuizen, Grauwaart en Hoge Weide gebouwd.

Máximapark

Centraal in Leidsche Rijn ligt het Máximapark, dat bijna net zo groot is als de Utrechtse binnenstad. De komende jaren komen er in diverse wijken nog 12.000 woningen bij. Als naar verwachting in 2030 het stadsdeel gereed is, wonen er ongeveer 110.000 mensen.

20 jaar nieuwe buren

Onder het motto ’20 jaar Nieuwe Buren’ vieren de bewoners van Leidsche Rijn met verschillende activiteiten de twintigste verjaardag van hun woonomgeving. Op 5 oktober vindt de officiële viering plaats op het Brusselplein, in het centrum van Leidsche Rijn waar een nieuw grootschalig winkelcentrum is ontwikkeld. Koningin Máxima maakt een wandeling door het centrum en spreekt met bewoners van de verschillende woonvormen die Leidsche Rijn kent, zoals de atelierwoningen in De Kersenboomgaard en het project Place2BU waar jongvolwassenen met elkaar samenleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio