Woerden – Komende week krijgen de klanten van de Voedselbank Woerden een recept en de daarvoor benodigde ingrediënten mee voor een heerlijke herfststamppot, bedacht door de chef-kok Mark de Vries van restaurant de Woerdenaar.
Chefs menu
Het idee voor de samenwerking ontstond vrijwel gelijktijdig legt Mark de Vries van de Woerdenaar uit: ‘Wij konden naast de bestellingen ook andere dingen doen en bedachten dat we ook konden helpen met recepten voor de Voedselbank’. De eerste recepten zijn al uitgewerkt, van een gezond creatief chefs menu tot wat meer culinair.
Voedselbank
Ook bij de Voedselbank Woerden ontstond het idee voor recepten. Bestuurslid Elias Bom licht toe: ‘Er komen steeds meer mensen bij de Voedselbank die misschien nooit eerder voor een klein budget hebben moeten koken. Hoe doe je dat en hou je het toch gezond? Met deze recepten en de ingrediënten erbij kunnen we wat creativiteit en ideeën meegeven. We zijn heel benieuwd naar de reacties van de klanten. Misschien moeten we straks wel een receptenboek gaan maken!’