16.3 C
De Bilt

Recreatie in Nijkerk krijgt impuls door 4 miljoen euro subsidie van Provincie Gelderland

De projecten ‘Nijkerk aan het Water’ en ‘Uitbreiding Hoevelakense bos’ kunnen van start dankzij Provincie Gelderland. Provinciale Staten heeft woensdag besloten om in totaal 15 miljoen euro subsidie te verlenen voor het Maatregelenpakket Foodvalley. Onderdeel van het pakket zijn de twee Nijkerkse projecten, die krijgen in totaal 4 miljoen euro.

Schaalsprong in verstedelijking

Regio Foodvalley is één van de snelst groeiende regio’s van Gelderland; het aantal inwoners en het aantal bouwprojecten groeit. Deze groei leidt tot een schaalsprong in verstedelijking. Met deze groei hebben de voorzieningen extra aandacht nodig. Op uitvraag van de provincie Gelderland hebben de vijf Gelderlandse gemeenten in Regio Foodvalley – Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen – een maatregelpakket opgesteld.

De Provinciale Staten hebben 15 miljoen beschikbaar gesteld voor het Maatregelenpakket Schaalsprong Regio Foodvalley. De projecten Nijkerk aan het Water (3,5 miljoen euro) en Uitbreiding Hoevelakense Bos (0,5 miljoen euro) worden daaruit gesubsidieerd.

Projecten Nijkerk

‘Nijkerk aan het Water’ voorziet in de aanleg van recreatieve voorzieningen in en rond de Havenkom, onderzoek naar de uitbreiding van het zandstrand en de versterking van recreatieve fietsroutes die beide ‘hotspots’ verbinden. Zo voldoet Nijkerk aan de wens van bewoners van onze regio om meer te bewegen, meer buiten te zijn en meer te ontspannen.

Uitbreiding recreatie

De uitbreiding van het Hoevelakense Bos betekent een uitbreiding van 25 tot 30 hectare op de huidige 80. Het uitgangspunt is gericht op de openbare toegankelijkheid en het faciliteren van verschillende vormen van vrijetijdsbesteding in het bestaande bos en in de uitbreiding.

Wethouder Esther Heutink-Wenderich (o.a. Wonen):
“Het is ontzettend goed nieuws dat de provincie wil investeren in Regio Foodvalley en specifiek in Nijkerk. Gemeente Nijkerk groeit en staat voor mooie bouwprojecten. Met de groei van het aantal inwoners en het bouwen in hogere dichtheden groeit ook de behoefte aan recreatieve voorzieningen. We zijn er als college enorm blij mee.”

Wethouder Marianne Klein (o.a. Toerisme, Recreatie en Vrijetijdseconomie):
“Deze economische impuls betekent dat er extra recreatieve voorzieningen nodig zijn. Onze inwoners en bezoekers bieden wij verschillende vormen van vrijetijdsbesteding, nu al, maar straks nog meer. Tegelijkertijd starten we een onderzoek naar het verbeteren van de zwemwaterkwaliteit bij de randmeren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio