20.4 C
De Bilt

3 Limburgse gemeenten willen iedereen passend en waardevol laten meedoen op de arbeidsmarkt

De gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray willen meer opties voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De inzet van de drie gemeenten moet zich daarom niet alleen richten op de sociale werkvoorziening NLW. De gemeenten kijken breder en gaan bijvoorbeeld nog meer samenwerken met lokale ondernemers, maatschappelijke instellingen of commerciële partners.

3 gemeenten

De drie gemeenten gaven eind 2022 al aan dat de eerder vastgestelde strategische koers NLW 2021-2030 niet uitvoerbaar is. Nu is geconcludeerd dat de ambitie verbreed moet worden. Met als doel dat iedereen passend en waardevol mee kan doen. De behoeften van de inwoners zijn daarbij het belangrijkste uitgangspunt. Hiervoor zijn afspraken gemaakt voor de korte en lange termijn.

Lange termijn

‘Iedereen doet mee’ is het uitgangspunt voor de lange termijn opdracht. De drie gemeenten maken  samen met (maatschappelijke) partners, verenigingen en ondernemers een nieuwe start en stellen als doel om iedere inwoner een geschikte (werk)plek te geven. Er wordt nog bepaald op welke wijze de NLW hierbinnen een passende plek kan innemen. Maatwerk voor deze inwoners staat hierbij voorop. Wat maakt hen gelukkig en draagt er aan bij dat zij zo goed mogelijk mee kunnen doen in onze samenleving?

Korte termijn

De gemeenten willen ervoor zorgen dat de NLW in de ontwikkeling van inwoners kan blijven investeren. Hiervoor spreken ze financiële kaders af voor de jaren 2023 en 2024. Doel is en blijft het bieden van een beschutte werkplek waar medewerkers waardevol werk kunnen verrichten. Er wordt gestuurd op rust en stabiliteit in de sociale werkvoorziening.

Vervolg

De komende maanden wordt met alle betrokkenen gesproken. Voor de zomer moet er meer duidelijkheid zijn over het proces om te komen tot een nieuwe verbrede koers en de bijbehorende planning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio