Nieuwe waterwagen wijdt locatie nieuwe brandweerkazerne in

ongelukken, brandweerkazerne
Foto: Wesley Weijers

Nederweert – Op dinsdag 26 juni wordt de locatie van de nieuw te bouwen brandweerkazerne aan de N275 in de gemeente Nederweert symbolisch ingewijd. Dat gebeurt met de nieuwe waterwagen van de post Nederweert, nadat deze wagen eerst ingewijd is. Het programma start om 19.00 uur op de Smisserstraat, nabij huisnummer 55, te Nederweert.

Het symbolisch moment vindt plaats in aanwezigheid van een afvaardiging van het gemeentebestuur, een afvaardiging van de Veiligheidsregio, de postcommandant van Nederweert en het personeel van de brandweerpost Nederweert. Ook de direct omwonenden en de dorpsraad zijn voor het feestelijke moment uitgenodigd.

Erfpachtovereenkomst

Eerder op de dag ondertekenen de Veiligheidsregio Limburg- Noord en burgemeester Evers de erfpachtovereenkomst van de nieuw te realiseren brandweerkazerne. Volgens de overeenkomst wordt de brandweer eigenaar van het bouwwerk. De gemeente behoudt haar eigendomspositie over de grond.

Nieuwbouw nodig

De reden voor een nieuwe kazerne is onder meer, omdat de bestaande kazerne aan de Gutjesweg sterk gedateerd is. Aanpassen vraagt een flinke investering. Ook de ligging is door de huidige verkeersstructuur in Budschop niet optimaal. De wettelijke opkomsttijden werden daardoor niet behaald.

Veiligheid staat voorop

Als portefeuillehouder voor de openbare orde en veiligheid heeft burgemeester Evers zich sterk gemaakt voor een nieuwe brandweerkazerne. “Samen met de brandweer Nederweert en de Veiligheidsregio Limburg-Noord richten we een robuuste brandweerpost op voor de lange termijn. Het zorgt voor het langdurig en duurzaam waarborgen van de veiligheid in Nederweert”, aldus de burgemeester.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam