9.6 C
De Bilt

300ste afvalknijper uitgereikt

Hellevoetsluis Inwoners die willen helpen met het opruimen van zwerfafval, kunnen daarvoor van de gemeente Hellevoetsluis een afvalknijper in bruikleen krijgen. De heer de Vlaming kreeg op woensdag 3 maart de alweer 300ste afvalknijper uitgereikt, uit handen van wethouder Peter Schop. Ook Cees Lock van groenaannemer Verheij en Hans Vrijenhoek, initiatiefnemer Opruimers Hellevoetsluis waren erbij.

Vrijwillig zwerfafval rapen

In Hellevoetsluis is er een groep inwoners die in actie is gekomen tegen de flesjes, blikjes, verpakkingen en andere troep op straat. Onder de naam ‘Opruimers Hellevoet’ verwijderen zij het achtergelaten afval. Inmiddels is het uitgegroeid tot grote groep actieve Hellevoeters, die op allerlei plekken in de gemeente zwerfvuil opruimen.

Afvalknijkper

Wethouder Peter Schop: “Als gemeente kunnen we het tegengaan van zwerfvuil niet alleen. De Opruimers Hellevoet hebben goed contact met de groenaannemer van de gemeente. Ze delen informatie over op te ruimen locaties en de aannemer zorgt ervoor dat afvalknijpers worden uitgedeeld. Met zo’n afvalknijper kan afval op een makkelijke en hygiënische manier van de grond worden geraapt. Zo houden we samen Hellevoetsluis schoon.”

Jong en oud doet mee

Het opruimen lijkt aanstekelijk te werken, want steeds meer Hellevoeters -jong en oud- sluiten zich aan. De heer de Vlaming werd bij het in ontvangstnemen van de 300ste grijper zelfs vergezeld door de derde generatie opruimers: namelijk zijn kleinzoon die het opruimen ook al van huis uit heeft meegekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio