10 C
De Bilt

Hellevoetsluis beloond met 4 blauwe vlaggen

Hellevoetsluis Hellevoetsluis mag het komend jaar op het Quackstrand, Marina Jachthaven Cape Helius, Watersportvereniging Haringvliet en WSV Haringvliet Kanaalhaven de blauwe vlag uithangen. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Een internationale jury beoordeelt de locaties op basis van onder andere deze criteria. De onderscheiding is één jaar geldig. Daarna worden de locaties opnieuw beoordeeld.

Internationaal herkenningssymbool

De Blauwe Vlag is voor toeristen en recreanten een internationaal herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone, veilige jachthavens. ,,We zijn natuurlijk heel erg trots dat we op twee locaties de Blauwe Vlag mogen uithangen’’, aldus wethouder Aart-Jan Spoon. ,,Hellevoetsluis staat bij toeristen bekend om de vele recreatiemogelijkheden in en op het water. Het geeft de bezoekers een extra goed en veilig gevoel om te weten dat de locatie een internationale kwaliteitskeuring heeft ondergaan’’.

Kwaliteitsimpuls Quackstrand

Ook het Quackstrand heeft dit jaar opnieuw de Blauwe Vlag gekregen. Een extra mooie prestatie, omdat het strand dit jaar enorm is opgeknapt. Dit als onderdeel van het project ‘Kwaliteitsimpuls Quackstrand’. Naast een groter strand zijn hier ook een boulevard, nieuwe toegangswegen en een grote parkeerplaats gerealiseerd.

Wethouder Spoon: ,,De Kwaliteitsimpuls Quackstrand is in volle gang en krijgt steeds meer vorm. Het vernieuwde strand is een belangrijk onderdeel van het project. Dit hebben we onlangs afgerond. De Blauwe Vlag zie ik dan ook als een hele mooie beloning voor al het harde werk. Ik hoop natuurlijk dat inwoners en bezoekers dit seizoen van de vernieuwde locatie komen genieten. Uiteraard op gepaste wijze volgens de coronamaatregelen’’. Meer informatie over het Kwaliteitsimpuls Quackstrand via www.recreactieschapvoorneputten.nl en www.staatsbosbeheer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio