2.2 C
De Bilt

Door aanlegsteiger Veerhaven is binnenstad Brielle via water goed bereikbaar

Brielle – Vandaag hebben wethouder Robert van der Kooi en Martijn Hamerslag, voorzitter van de Landschapstafel, een bezoek aan de aanlegsteiger de Veerhaven gebracht. In maar liefst twee maanden tijd is deze aanlegsteiger nabij de Molenbrug bij café Dixie gerealiseerd door Wallaard Noordeloos. Sinds vrijdag 6 mei doet de fluisterboot van Stichting Fluisterboot Voorne-Putten elke eerste vrijdag van de maand de Brielse haven aan.

Rondvaarten

Daarnaast zal Watersportcentrum Brielle rondvaarten gaan organiseren in de zomer. Op dit moment ligt er een historisch vrachtschip welke te bezichtigen is. De nieuwe steiger loopt vanaf de Molenbrug tot net om de hoek van het Maarland en sluit aan op de bestaande vlonder.

Aanlegsteiger

De aanlegsteiger heeft een mooie plek gekregen aan de prachtige, historische haven van Brielle. Op het scharnierpunt van de haven ontmoeten de stad en het water van het Brielse Meer elkaar. Bewoners, ondernemers en bezoekers gaan veel plezier beleven aan deze – voor iedereen toegankelijke – steiger. Door een flauwe hellingbaan is de steiger ook rolstoeltoegankelijk en geschikt is voor passagiers met een fiets, rollator of kinderwagen.

Wethouder Robert van der Kooi: “De nieuwe aanlegplaats is goed nieuws voor bezoekers die over het water Brielle binnenkomen. Zij kunnen Brielle vanaf het water beleven, genieten van het Brielse Meer en de omgeving en via de nieuwe steiger direct de binnenstad bezoeken”.

Hout met stalen relingen in Briels groen

De aanlegsteiger is uitgevoerd in hout met stalen relingen in de Briels groene kleur. Dit is dezelfde kleur als de huidige lantaarnpalen in de gemeente. Op de vlonder komen houten banken met zicht op de haven. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat de bestaande, pas opgeknapte meerpalen goed zichtbaar blijven.

Op de kade komen fietsnietjes en is de bestrating vernieuwd. Het ontwerp voor de Veerhaven is samen met o.a. de leden van de klankbordgroep binnenstad- en havenvisie uitgewerkt. De uitvoering van het project is mede mogelijk gemaakt met steun vanuit de Provincie Zuid-Holland en de Landschapstafel Voorne-Putten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio