9.6 C
De Bilt

Bezoekerscentrum Tenellaplas opent opnieuw haar deuren

Rockanje – Eindelijk is het zover: na maanden verbouwen, opent Bezoekerscentrum Tenellaplas zondag 25 juli haar deuren opnieuw voor publiek! Het bezoekerscentrum onderging een metamorfose inclusief een compleet nieuwe tentoonstelling. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap kan niet meer wachten om bezoekers weer te verwelkomen. Deze zomer verschijnt elke week een nieuw element in de tentoonstelling en kunnen bezoekers deelnemen aan een van de extra activiteiten.

Bezoekerscentrum Tenellaplas

‘Gaaf hè, je kunt hier straks papieren bloemen ruiken.’ Met een glimlach vertelt Wendy Cieremans, beheerder van bezoekerscentrum Tenellaplas over de metamorfose die het bezoekerscentrum de afgelopen maanden heeft ondergaan. Niet alleen de tentoonstelling is compleet nieuw, ook de winkel is in een nieuw jasje gestoken. Muren zie je niet meer, wel honderden planten die de muren sieren dankzij het speciaal ontworpen behang.

Nieuwe tentoonstelling

Naast de nieuwe tentoonstelling, heeft het Zuid-Hollands Landschap deze zomervakantie een mooi activiteitenprogramma samengesteld. Elke woensdag- en zondagmiddag kun je in en om het bezoekerscentrum leuke dingen doen: ga braakballen pluizen, vraag de boswachter het hemd van het lijf of doe een van de doe-routes!

Toch al open

‘Ondanks dat de tentoonstelling nog niet helemaal af is, wilden we zo graag open.’ Aldus Cieremans. ‘Want veel is al klaar: de tribune met prachtig uitzicht over de Tenellaplas, inclusief vossen. Net als het meubel over de vliegveldvallei waar je het spel vliegend buffet kunt doen.’ Over wat je meer kunt verwachten, doet Cieremans geheimzinnig. ‘Kom vooral deze zomer langs, er is genoeg te ontdekken!’

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig? Bezoekerscentrum Tenellaplas is vanaf 25 juli geopend op dinsdag t/m zondag van 10:00 – 16:30 uur en op maandagmiddag van 13:00 – 16:30 uur. Kijk voor meer info op zhl.nl/tenellaplas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio