9.8 C
De Bilt

Herstelwerkzaamheden kademuur Maarland NZ succesvol afgerond

De kademuur aan de Maarland NZ in Brielle is hersteld. De geplande opleveringsdatum van maart is daarmee gehaald. Op 4 oktober 2021 zijn de werkzaamheden gestart en de afgelopen maanden is er hard en zorgvuldig gewerkt aan de kademuur. De gemeente is tevreden over het resultaat.

Kademuur

De fundering van de muur langs het Maarland Noordzijde moest over een lengte van ca. 150 meter gerenoveerd worden. De werkzaamheden die uitgevoerd zijn hebben de fundering hersteld waardoor eventueel instortingsgevaar wordt voorkomen. Het maken van een kademuur kon in verschillende varianten worden uitgevoerd. De gemeente had besloten om in te zetten op een variant waarbij het grootste deel van de oorspronkelijke muur behouden bleef. Een ander belangrijke reden om voor deze methode te kiezen was dat er zo min mogelijk overlast voor de omwonenden was. Tevens is dit een snelle en economische methode en een duurzame methodiek.

Geen ingrijpende werkzaamheden nodig

De werkzaamheden waren hierdoor minder ingrijpend: geen bouwkuip, geen extreem grote ontgravingen. De bovenzijde van de kademuur is voor een deel verwijderd en deels hergebruikt. De fundering is hersteld door stalen buispalen door de bestaande muur te boren tot de vereiste funderinglaag. Deze buispalen zijn volgestort met een speciaal betonmengsel en vormen zo de nieuwe fundering. Voor de zijdelingse ondersteuning is er per buispaal nog een grond anker aangebracht. Daarna is de muur weer in oude glorie hersteld.

Afsluiting werkzaamheden

Wethouder Robert van der Kooi: “Gedurende het project heb ik mij regelmatig laten informeren over het herstel van de kademuur. Ik ben tevreden over het verloop van de werkzaamheden èn uiteraard ook met het eindresultaat.” Woensdag 30 maart heeft er een feestelijke bijeenkomst voor de omwonenden ter afsluiting van de herstelwerkzaamheden op de locatie plaatsgevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio