2.2 C
De Bilt

Koninklijke Erepenning Sociëteit ‘Ons Genoegen’

Oostvoorne – Sociëteit ‘Ons Genoegen’ uit Oostvoorne heeft een Koninklijke Erepenning ontvangen. Burgemeester De Jong overhandigde, namens Zijne Majesteit de Koning, de erepenning ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan op 9 november 2020. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie. De feestelijkheden, die vorig jaar niet mogelijk waren door de coronamaatregelen, konden op 11 oktober 2021 eindelijk plaatsvinden.

100 jaar

Een aantal notabelen van het dorp Oostvoorne richtten de sociëteit in 1920 op, om onder ‘gelijkgestemde’ heren samen te zijn. Later vormde de sociëteit een trefpunt voor heren uit allerlei beroepsgroepen. Al 100 jaar lang komen de leden op maandagavond bij elkaar.

Eerst voornamelijk in voormalig Hotel ‘De Man’, inmiddels zetelt de sociëteit alweer jarenlang in ’t Wapen van Marion.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen en sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de Koning kan de penning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is. Uitreiking vindt alleen plaats bij het 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio