17.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Kunstwerk Willem van Oranje aan Brielle geschonken

Brielle – De Prins Willem de Eerste Herinneringsstichting schenkt een kunstwerk aan de gemeente Brielle. Op het werk, dat geplaatst wordt in de tuin van de Sint-Catharijnekerk, is de vader des vaderlands, Willem van Oranje, samen met zijn vrouw Charlotte van Bourbon in reliëf afgebeeld.

Sint-Catharijnekerk in Brielle

De locatie nabij de Sint-Catharijnekerk is gekozen omdat zij daar op 12 juni 1575 trouwden. Het kunstwerk is in opdracht van de Prins Willem de Eerste Herinneringsstichting gemaakt door kunstenares Heleen Levano en wordt op vrijdag 10 december 2021 onthuld door de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, drs. J. Smit. Doel van de stichting is om de nagedachtenis aan Willem van Oranje in stand te houden, door gedenktekens aan te brengen op plekken die belangrijk zijn geweest in zijn leven.

Voorbereidende werkzaamheden kunstwerk

Ter voorbereiding op de plaatsing van het kunstwerk vinden de komende tijd voorbereidende werkzaamheden plaats in de kerktuin, o.a. om schade aan bomen en eventuele archeologische resten te voorkomen. De exacte locatie van het werk wordt mede op basis van de resultaten van deze werkzaamheden bepaald. Deze werkzaamheden vinden o.a. op woensdag 20 oktober 2021 plaats, waarbij de weg en aangrenzende woningen bereikbaar blijven voor alle weggebruikers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio