0.6 C
De Bilt

Politie pakt tienermeiden op voor pesten op Voorne-Putten

Voorne-Putten – De politie hield dinsdag, onder het toeziend oog van hun schoolgenoten, twee tienermeiden aan. Ze worden verdacht van het mishandelen van twee leeftijdsgenoten. Aan de mishandeling gingen pesterijen via social media vooraf. De slachtoffers waren erg bang en durfden niet meer naar school.

Klappen

Wekenlang kregen de slachtoffers, twee jonge meiden uit Voorne Putten via verschillende social media allerhande verwensingen naar hun hoofd geslingerd. De aanstichters: twee leeftijdsgenootjes.  De getreiterde meisjes voelden zich vernederd en waren bang. Ze durfden niet meer naar school en niet meer naar buiten. Maar op maandag 21 augustus werden ze met een smoes naar een locatie gelokt en ingesloten door een grote groep jongeren. Eén van de slachtoffers kreeg klappen van haar online belagers. Die mishandeling werd gefilmd en op social media geplaatst en de beelden gingen razendsnel door de hele school.

 

Aangifte

De slachtoffers namen het wijze besluit aangifte te doen. Ze werden opgevangen door agenten en konden uitgebreid hun verhaal doen. De rechercheurs van het basisteam Haringvliet namen de aangiftes heel serieus en pakten de zaak met voorrang op. Samen met agenten van het basisteam gingen ze aan de slag. Ook het openbaar ministerie en het schoolbestuur werden erbij betrokken. De onderzoekers hoorden verschillende getuigen en brachten zo de verdachten en de groep om hen heen in beeld. In overleg met het openbaar ministerie werd besloten de twee verdachten buiten heterdaad aan te houden. Dat gebeurde afgelopen dinsdag, op school. Na de aanhoudingen brachten agenten de meiden over naar het bureau, waar ze als verdachten werden gehoord. Ook gingen de rechercheurs het gesprek aan met de ouders.

Pestgroep

Ook de rest van de ‘pestgroep’ kwam aan de beurt. Een agent van het basisteam haalde de jongeren een voor een uit de klas en legde uit ze dat ze met hun gedrag balanceren op het randje van strafrecht. Ook de ouders van déze jongeren zijn ingelicht over de rol van hun kinderen in deze zaak.

De twee hoofddaders moeten zich op een later tijdstip verantwoorden voor de politierechter. Gezien de impact op zowel de school als de verdachte leerlingen, heeft de school hen voorlopig naar huis gestuurd met een time-out.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio