20.7 C
De Bilt

Rendierenspeurtocht in de duinen tijdens kerstvakantie!

Rockanje – Tijdens de kerstvakantie hoef je je geen moment te vervelen! Stichting Het Zuid-Hollands Landschap organiseert een rendierenspeurtocht van zaterdag 21 december t/m zondag 5 januari. Speciaal voor alle nieuwsgierige (rode) speurneuzen. In bezoekerscentrum Tenellaplas toveren we je om tot een rendier en vanaf daar volg je het spoor van de rendieren door de duinen.Vooraf aanmelden hoeft niet. Loop gewoon binnen bij het bezoekerscentrum in Rockanje!

Deze kerstvakantie hoef je niet naar het hoge noorden om rendieren te zien! We hebben namelijk een echte rendierenspeurtocht uitgezet. Speciaal voor alle (rode) speurneuzen. Met de route in de hand en een gewei op je hoofd struin je samen met je (groot)ouders door de duinen. Onderweg doe je allerlei belangrijke en gekke opdrachten. En volg je het spoor van de rendieren. Vind je onderweg mooie bladeren, dennenappels of andere schatten? Neem ze dan mee!

Terug in het bezoekerscentrum staat een knutseltafel klaar, waar je met al je gevonden schatten een kunstwerk kunt maken. Je (groot)ouders willen je vast een handje helpen. En… wij zorgen bij terugkomst voor wat lekkers voor alle rendieren!

Doe je mee?

Vooraf aanmelden is niet nodig. Loop gewoon binnen bij het bezoekerscentrum. Daar toveren we je om tot echt rendier, met gewei natuurlijk. Meedoen kost slechts € 4,50 per kind en de speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Bezoekerscentrum Tenellaplas is in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10.00 – 16.30 uur (op maandag vanaf 13.00 uur geopend). Kijk voor voor meer informatie en de actuele openingstijden op www.zhl.nl

De rendierenspeurtocht wordt georganiseerd door Stichting Het Zuid-Hollands Landschap in samenwerking met het IVN, afdeling Voorne Putten Rozenburg.

Over het Zuid-Hollands Landschap

Duinen, bossen, boerderijen, boomgaarden, weilanden, waterjungles, molens en monumenten. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap zorgt sinds 1934 voor groene schatten in onze provincie. Wij vinden het belangrijk dat iedereen van de natuur kan genieten. Met steun van zo’n 50.000 gezinnen en veel vrijwilligers werken we hard aan meer natuur, want in Zuid-Holland is slechts 6% beschermde natuur. Meer weten over ons werk, onze routes en excursies? Kijk op zuidhollandslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio