2.2 C
De Bilt

Vernieuwde winkelcentrum Struytse Hoeck is klaar

Hellevoetsluis – Na jaren voorbereiding en 3 jaar werkzaamheden is het eindelijk zover: de metamorfose van winkelcentrum De Struytse Hoeck is afgerond. Inwoners en bezoekers uit de hele regio kunnen genieten van een dagje winkelen, een terrasje en de gezellige sfeer in het vernieuwde winkelcentrum. Dankzij een nauwe samenwerking tussen de gemeente, vastgoedeigenaren en de winkeliersvereniging is dit tot stand gekomen. “Onze economische trots is weer klaar voor de toekomst”, aldus wethouder Peter Schop.

Samenwerking

In 2015 stelde het toenmalige college van B&W zich tot doel om het economisch klimaat in Hellevoetsluis te versterken, onder andere door het vernieuwen van De Struytse Hoeck. “Een goed functionerend winkelcentrum is van grote waarde voor Hellevoetsluis”, aldus wethouder Aart Jan Spoon (Economische Zaken). “Belangrijk voor de economie, maar ook voor de inwoners en bezoekers vanuit Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee die hier veel komen winkelen.” Samen met vastgoedeigenaren en de winkeliersvereniging is de gemeente aan de slag gegaan met het ontwikkelen van plannen, waar ook inwoners destijds bij zijn betrokken.

Niet alleen de plannen zijn gezamenlijk gemaakt. De benodigde investering is gedaan door de gemeente, de Vereniging van Eigenaren, winkeliersvereniging en het Pensioenfonds Metaal en Techniek, dat eigenaar is van veel panden in het winkelcentrum. Toen de plannen definitief waren, is stapsgewijs bijna het hele buitengedeelte van het winkelcentrum aangepakt.

Wat is er veranderd

Dat begon met het vernieuwen van de gevels van de winkelpanden, waardoor de winkels een moderne uitstraling kregen. Ook in de buitenruimte werd veel gedaan, zoals het leggen van nieuwe, lichtere tegels. Ook kwamen er zitjes en beplanting op allerlei plekken: de Struytse boeketten. Een grote verbetering werd het straatje langs het water aan de buitenzijde van het winkelcentrum. Daarnaast zijn de verschillende entrees van het winkelcentrum compleet veranderd, bijvoorbeeld bij het politiebureau en aan de zijde van de Albert Heijn. Ook de pleinen, voor de H&M en bij de Delifrance hebben een metamorfose ondergaan. Het totale winkelcentrum ademt nu een gezellige en eigentijdse sfeer uit.

Complete metamorfose

Wethouder Peter Schop (Openbare Ruimte) was samen met wethouder Aart Jan Spoon nauw betrokken bij de vernieuwing van het winkelcentrum. Op zaterdag 3 september vond de officiële opening plaats, die hij namens de gemeente verrichtte. “Als je ziet wat er in de afgelopen jaren allemaal gebeurd is in het winkelcentrum, kun je spreken over een complete metamorfose. Wij zijn trots op het eindresultaat, en ook op de manier waarop dit tot stand is gekomen. Dit was alleen mogelijk dankzij de uitstekende samenwerking tussen alle verschillende betrokken partijen.

Ons winkelcentrum trok altijd al veel bezoekers, niet alleen vanuit Hellevoetsluis. Dan is het ook belangrijk dat het centrum ‘van deze tijd’ blijft, en dat het een gezellige uitstraling heeft. Een plek waar je winkelt, maar ook even gezellig kunt zitten. Dat is wat ons betreft heel goed gelukt, en we hopen dan ook dat veel mensen ervan kunnen genieten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio