Boeiende bebouwing Houttuinlaan Woerden

De Woerdense VVD wil het bouwen van ‘dozen’ op De Houttuin (FNV-gebouw) voorkomen. Daarom pleiten de liberalen voor een meer speelse bebouwing, inclusief partiële doorkijk, puntdaken of torens. Ook vinden zij dat het gebruik van ‘vertical forests’, ofwel groene muren, bij de appartementen gestimuleerd moet worden.

Bebouwing

De VVD-fractie stelt een meer afwisselende bebouwing voor, omdat het de eerste ontwikkeling is op Nieuw Middelland en daarmee de toon wordt gezet voor de rest van het gebied. “De Poort naar Woerden moet aantrekkelijk zijn, met veel groen,” zegt Florian Bos. Hij pleit daarom voor groene gevels op de appartementen. 

De VVD verbaast zich ook over de parkeergarage. Deze ligt naast het station, maar er wordt met geen woord gerept over dubbelgebruik. Bos begrijpt niet dat het college autobezit ontmoedigt, en tegelijkertijd de mogelijkheid tot het optimaal gebruiken van parkeerplaatsen over het hoofd ziet. Het college denkt er juist over om in de wijk betaald parkeren in te voeren. Aan de centrumkant is het parkeren afgenomen sinds er betaald parkeren geldt.

In het voorstel van het college staat dat er 1 parkeerplaats per bewoner beschikbaar is. Voor bezoekers zijn er enkel fietsparkeerplaatsen in de buitenruimte opgenomen in het plan. De Woerdense VVD begrijpt dit niet en vindt dat anderen gemakkelijk met de auto op bezoek moeten kunnen komen in de nieuwe bebouwing.

Hulpdiensten

Hoewel het mogelijk is om op het terrein te komen en ‘Routes voor hulpdienst ook t.b.v. onderhoud en evt. verhuiswagen, etc.’ beschikbaar zijn, blijft het uitgangspunt dat auto’s niet het terrein op mogen. Hierdoor kan ook bij een verhuizing geen auto voor de deur gezet worden. Raadslid Bos vindt dit onlogisch: “Niet alles gaat per verhuiswagen: een nieuwe tv wil je ook direct naar boven kunnen tillen en niet eerst het hele terrein over moeten slepen.” Daarom vindt hij dat bewoners twee keer per jaar een ontheffing moeten kunnen krijgen, zodat huisraad op passende wijze vervoerd en geleverd kan worden. Naast het vervoeren van huisraad voorziet de VVD ook problemen met (zware) boodschappen, die vanuit de parkeergarage naar de appartementen moeten worden getild. Daarom stellen de liberalen een boodschappenbakfiets voor. Het (deel)gebruik van bolderkarren en bakfietsen een mogelijke oplossing om het vervoer van boodschappen te faciliteren. Dit zou goed passen in een van de winkeltjes van de mobiliteitshub en zal waarschijnlijk vooral jonge mensen aanspreken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img