Politiek Café Ruiten Troef op 29 september 2018

Woerden – Het Politiek Café Ruiten Troef van 29 september a.s. is deels gewijd aan het belang van buurt- en dorpshuizen en het belang van wijk- en dorpsplatforms in de gemeente Woerden. Functioneren deze goed dan kunnen zij een belangrijke schakel vormen in het democratisch proces.

Haalbare doelen?

Daarnaast is er aandacht voor de wel of niet realiseerbare ambities van de gemeente in het kader van “Woerden-Gasvrij”. De grote vraag is of de doelen haalbaar en betaalbaar zijn. In “Schot voor de Boeg” komt een oproep voor een bijzondere reddingsoperatie aan de orde.

Het belang van buurt- en dorpshuizen

Karla Peijs, oud-commissaris van de Koningin, oud-minister en thans voorzitter van het Dorpshuis Harmelen, zal haar licht laten schijnen op deze rol. Burgemeester Victor Molkenboer doet hetzelfde vanuit zijn portefeuille-onderdeel ‘burgerzaken en communicatie’. Jeannette van Dongen, oud-gemeenteraadslid, zal dit tweegesprek richting geven. Jelle IJpma gaat een poging wagen het “Romeinse Schip” ‘vlot’ te trekken

Woerden Gasvrij

In dit deel van het ‘café’ wordt geprobeerd om wat meer duidelijkheid te krijgen over de stand van zaken rond deze ‘gasvrije ambitie’ en over de heersende standpunten van enkele betrokkenen – van ‘nabij’ tot ‘op afstand’. Naast Karin Verdooren, directeur woningcorporatie GroenWest verwelkomen wij Reem Bakker, raadslid-voorzitter van ‘Fractie Bakker’ in Woerden. Als derde panellid schuift aan: Lotte Breunesse, manager Consument bij Enexis (het ‘Stedin’ van Noord- en Zuid-Nederland). Dit debat staat onder leiding van oud-wethouder Cor van Tuijl.

Politiek Café Ruiten Troef

Het Politiek Café wordt gehouden in ’t Bierhuys, Van Oudheusdenstraat 3a, Woerden.
Zaterdag 29 september 2018, aanvang 12.00 uur – einde 13.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie: Kees de Kruif, kruif127@planet.nl 06.53316550

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img