Wie kookt de lekkerste snert van Woerden? Doe mee aan de Snertverkiezing 2025!

Heel Woerden kookt snert in de derde week van oktober. Maar wie mag zich dit jaar Snertkoning(in) van Woerden noemen? Is het de oma van Anne, de vader van Gert of toch de buurvrouw van Gerard? Wie maakt de lekkerste snert van Woerden, dát is wat heel Woerden wil weten.

Iedereen kan meedoen – van doorgewinterde snertkok tot creatieve hobbychef. De jury proeft alle inzendingen op donderdag 23 oktober en kiest nog diezelfde avond de Snertkoning(in) van 2025.

Twee categorieën: traditioneel & eigenwijs

Net als voorgaande jaren wordt er in twee categorieën gestreden:

  • Traditionele Snert: de klassieker met spliterwten, rookworst en spek
  • Eigenwijze Snert: de vrije categorie, waarin deelnemers mogen experimenteren met vegetarische, veganistische of internationale varianten.

Sushi van spliterwten en krokant katenspek bijvoorbeeld. Of een stamppotje met spliterwten en worst. Of snertterballen (biterballen-van-snert). Laat je creativiteit stromen en leef je uit. Wie weet win jij dit jaar deze felbegeerde titel.

Zo doe je mee

  • Haal vanaf 4 oktober een wedstrijdpakket bij Slagerij van Kesteren of de FruitCompany. Het wedstrijdpakket bestaat uit een bakje en een inschrijfformulier.
  • Kook de snertsterren van de hemel, laat het gerecht goed afkoelen en schep jouw bakje (niet tot de rand) vol. Bewaar het bakje uiteraard zo lang mogelijk in de koelkast.
  • Vul het formulier goed in. Zorg ook dat er serveer- en opwarminstructies bij staan.
  • Lever jouw bakje snert in op woensdag 22 oktober tussen 8:00-12:00 of op donderdag 23 oktober tussen 8:00-12:00 bij Keurslagerij van Kesteren. Daar gaat het de koeling in.
  • Donderdag 23 oktober gaat de jury proeven bij de Pompier. Wij zorgen dat jouw gerecht goed opgewarmd wordt en serveren het uit aan de jury.
  • Heb je gewonnen? Dan bellen we je diezelfde avond nog en dan stemmen we de prijsuitreiking met je af.

De winnaar ontvangt de felbegeerde titel Snertkoning(in) van Woerden 2025, een prachtige snerttrofee, een oorkonde en een diner voor twee in het Stadshart.

Deskundige snert jury

De jury van dit jaar bestaat uit echte kenners en smaakliefhebbers:

  • Andrew de Vreede, chef van JIWA
  • Pike Uittenbogaard, eigenaar van Pompier
  • Gineke van Kesteren, Keurslager & snert-expert
  • Jelmer Vierstra, wethouder financiën, duurzaamheid & energietransitie

Een warme Woerdense traditie

De Snertverkiezing is onderdeel van de jaarlijkse Snertweek van Stadshart Woerden: een week vol winterse gezelligheid, lokale smaken en bijzondere acties in de binnenstad.

“De Snertverkiezing laat zien hoe culinair en creatief Woerden is,” zegt Pike Uittenbogaard, jurylid en gastheer van Pompier. “Iedereen maakt snert op zijn eigen manier, en juist dat maakt het zo leuk. Het is een traditie waar warmte, gezelligheid en smaak samenkomen.”

Meer informatie via: www.stadshartwoerden.nl/snertverkiezing-2025

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio