11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Bovengrondse afvalcontainers voortaan ondergronds

Hoogerheide – Wethouder Henk Kielman (afvalinzameling) was vandaag samen Pascal de Klerk, adjunct-directeur van Saver, aanwezig bij een van de eerste plaatsingen van de nieuwe ondergrondse afvalcontainers in onze gemeente. Alle bovengrondse containers voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons, glas en textiel worden vervangen door ondergrondse containers. Hier kunt u gebruik van maken zodra de bovengrondse containers verwijderd zijn. Tevens worden er op sommige locaties ondergrondse restafvalcontainers geplaatst. Deze worden pas 1 januari 2019 in gebruik genomen. In het najaar zullen we hierover meer informatie verschaffen.

Ondergrondse plastic-, glas- en textielcontainers

De bovengrondse afvalcontainers waar u nu plastic verpakkingsafval en drankenkartons, glas en textiel naartoe kunt brengen, zullen vervangen worden door ondergrondse containers. De locaties hiervoor blijven overal nagenoeg hetzelfde. Op de huidige bovengrondse containers staat vermeld dat deze vervangen worden. Zodra de bovengrondse containers weggehaald zijn, treden de ondergrondse containers in werking.
Wethouder Kielman: “Ondergrondse containers zijn veel minder zichtbaar en verstorend in het straatbeeld en daarnaast is de ervaring elders dat er minder bijplaatsingen van afval plaatsvinden, waardoor de omgeving rondom de containers fraaier en ook schoner blijft”.

Saverpas nodig bij perscontainers voor plastic en drankenkartons
In sommige gevallen heeft u uw Saverpas nodig om de container te kunnen openen. Namelijk bij containers voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons waar een persmechanisme ingebouwd is. Deze kunnen uit veiligheidsoverwegingen alleen geopend worden met een Saverpas. In het overzicht met locaties staat aangegeven bij welke containers dit het geval is.

Ondergrondse restafvalcontainers

Ook worden er in diverse kernen van de gemeente ondergrondse restafvalcontainers geplaatst. Deze worden nu alvast vanuit het oogpunt van efficiëntie samen met de andere containers geplaatst, maar worden nog niet in gebruik genomen. Het daadwerkelijk gebruik zal per 1-1-2019 ingaan. Wanneer u van de ondergrondse restafvalcontainer gebruik wenst te gaan maken, dan dient u wel uw grijze restafvalcontainer in te leveren. In het najaar zal hier nog uitgebreid over gecommuniceerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio