17.3 C
De Bilt
maandag, 27 juni 2022

Fiets verwijderen station Kapelle

Kapelle – Weesfietsen en fietswrakken houden stallingsplekken bezet. We houden daarom een paar keer per jaar een opruimactie. Op deze manier komt er weer stallingsruimte vrij. Ook willen we voorkomen dat fietsers die geen plek hebben hun fiets neerzetten op gevaarlijke of hinderlijke plekken.

 

Een fiets wordt verwijderd als deze:

  • Gebreken vertoont en zichtbaar niet meer goed te gebruiken is (fietswrak).
  • In bepaalde gebieden verkeerd of te lang gestald staat (weesfiets).
  • Gevaarlijk gestald staat. Bijvoorbeeld op een blindengeleidestrook, voor een nooduitgang of bij een brandweerkraan.

 

Wat is een fietswrak?

Een fietswrak is een kapotte fiets. De wielen zijn bijvoorbeeld krom, de banden zijn lek of alleen het fietsframe staat nog in het rek. Fietswrakken houden stallingsplekken bezet en maken de omgeving rommelig.

 

Wat is een weesfiets?

Een weesfiets is een fiets die in de openbare ruimte staat en al langere tijd niet meer is gebruikt. Weesfietsen zijn vaak nog in goede staat. Maar omdat ze er al zo lang staan, houden ze stallingsplekken bezet. Een weesfiets die blijft staan, wordt uiteindelijk een fietswrak.

 

Uw fiets wordt nooit zonder waarschuwing weggehaald. Hij krijgt eerst een label waarop staat dat hij wordt verwijderd, tenzij hij voor een bepaalde datum of tijdstip wordt weggehaald. Gemeentemedewerkers die fietsen verwijderen kunnen zich legitimeren. Als u ziet dat iemand een fiets wilt verwijderen, vraag hem dan altijd om een legitimatie.

 

De werkplaats van de gemeente Kapelle is gevestigd aan de Dijkwelseweg 1, 4421 PN Kapelle. Op deze locatie worden de fietsen nog één maand bewaard en kunnen de eigenaren van de verwijderde fietsen elke werkdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur terecht voor het ophalen van hun fiets.

 

Neem bij het ophalen van uw eigendom het volgende mee:

  • een geldig legitimatiebewijs;
  • een bewijs van eigendom: het aankoopbewijs van de fiets, een verzekeringsdocument of een passende fietssleutel.

 

Op www.verlorenofgevonden.nl staan alle fietsen die door de gemeente Kapelle zijn verwijderd. U kunt op deze website ‘fiets Kapelle’ invullen. U krijgt dan alle fietsen te zien die gevonden zijn, op datum gesorteerd. Een foto en omschrijving zijn toegevoegd.

 

Heeft u last van een fietswrak, weesfiets of foutgeparkeerde voertuig? Dan kunt u dit melden bij de gemeente via 14 0113 of boa@kapelle.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio