Openbaar invalidentoilet in binnenstad van Hulst

Hulst – In de binnenstad van Hulst komt een openbaar invalidentoilet. Dat is hoog nodig, aldus het college van burgemeester en wethouders van Hulst. Daarmee geven zij gehoor aan het pleidooi van Stichting Drempelvrij Hulst en de voormalige Wmo-raad Hulst. Met de realisatie van het openbaar invalidentoilet is een bedrag van 90.000 euro gemoeid.

Tweede helft 2018

De raadscommissie Samenleving buigt zich op woensdag 20 juni 2018 over het voorstel van het college. Als de gemeenteraad op 5 juli 2018 kan instemmen met het raadsvoorstel, kan het openbaar toilet in de tweede helft van 2018 worden gerealiseerd.

Locatie

Wenselijk is dat het toilet in de directe nabijheid van de Grote Markt te Hulst wordt
gerealiseerd. Het toilet moet daarnaast goed bereikbaar zijn. Diverse varianten en mogelijke locaties zijn bekeken. Uiteindelijk is besloten het openbaar invalidentoilet te integreren in een bestaand gebouw. Dit heeft de voorkeur boven een losse unit in de openbare ruimte. Het toilet wordt gerealiseerd in de ruimte – aan de westzijde van de Grote Markt – gelegen tussen de bankautomaat en de gemeentewinkel.

Soort toilet

Er wordt een zelfreinigend openbaar toilet geplaatst. Er zijn ter plaatse enige bouwkundige
aanpassingen nodig aan onder andere de vloer, muren en riolering. Ook de toegang vanaf de straat moet geschikt worden gemaakt.

Toegang via Eurosleutel

Het toilet is enkel bedoeld voor mindervaliden. Toegang wordt geregeld met een zogenaamde Eurosleutel. Deze kan aan mindervalide personen én aan ouderen van 70+ op aanvraag worden verstrekt (als men voldoet aan de voorwaarden).

Informatie

U kunt online kijken voor meer informatie. Zij die niet beschikken over een dergelijke Eurosleutel, kunnen deze afhalen bij een zestal horecaondernemers gevestigd rondom de Grote Markt. Dit zijn: De Korenbeurs, En Passant, ’t Raedthuys, ’t Anker, Boozz en Messagie.

Onderhoud

De bovengenoemde zes ondernemers hebben met de gemeente Hulst een overeenkomst
gesloten. Daarin is vastgelegd dat zij de komende jaren gezamenlijk het dagelijks onderhoud van het openbaar invalidentoilet voor hun rekening nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img