11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

Petra van Wingerden tijdelijk waarnemend burgemeester in Reimerswaal

Reimerswaal – Petra van Wingerden-Boers (1954) is door de commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, benoemd als waarnemend burgemeester van Reimerswaal. Haar benoeming houdt verband met de tijdelijke afwezigheid van burgemeester J.S. (José) van Egmond die herstellende is van een longembolie. De benoeming gaat in op 25 oktober 2021 en duurt totdat burgemeester Van Egmond is hersteld en haar taken als burgemeester weer kan oppakken.

Vanavond heeft mevrouw Van Wingerden kennismakingsgesprekken gevoerd met de fractievoorzitters en de wethouders van Reimerswaal, die op positieve wijze konden worden afgerond met de ondertekening van het benoemingsbesluit.

Gesprekken met commissaris van de Koning

Eerder heeft de commissaris van de Koning al gesprekken gevoerd met de burgemeester, de fractievoorzitters en wethouders van Reimerswaal. Omdat het naar verwachting nog meerdere maanden zal duren voordat de burgemeester volledig is hersteld, is in deze gesprekken besproken dat het wenselijk is een waarnemer aan te stellen om de burgemeester tijdelijk te vervangen.

Ruime ervaring van Petra van Wingerden

Mevrouw Van Wingerden heeft ruime bestuurlijke ervaring als burgemeester. Van 1998 tot 2004 was zij burgemeester in Groenlo en van 2004 tot eind 2017 was zij burgemeester in Rheden. In 2019 heeft zij het burgemeestersambt waargenomen in Apeldoorn. Voordat zij burgemeester in Groenlo werd was zij onder meer wethouder en raadslid in de gemeente Borsele.

De datum voor haar beëdiging wordt zo spoedig mogelijk bepaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio