21.9 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Regentonnen voor moestuintjes Edelstenenbuurt

Middelburg – Zaterdag 24 maart overhandigt wethouder Saskia Szarafinski de eerste gratis regenton voor inwoners van de Edelstenenbuurt aan initiatiefneemster Gülsen Köstek. Met de regenton slaan de inwoners twee vliegen in één klap. Door regenwater op te slaan in een regenton, helpen de inwoners wateroverlast door regen tegen te gaan. Én het opgeslagen water kan weer gebruikt worden om moestuintjes te bewateren. De actie maakt deel uit van De Vitale Revolutie-Dauwendaele.

  Edelstenenbuurt

Om de leefbaarheid van de Edelstenenbuurt te vergroten zijn de tuintjes in de wijk onder handen genomen tijdens NL-Doet. Zo zijn er onder andere vierkante meter tuintjes geïnstalleerd om daarin een moestuin te beginnen. De gemeente Middelburg, GroenRijk en FoodDelta Zeeland steunen het initiatief en delen zaterdag 24 maart gratis regentonnen uit in de buurt.

 Waterbeheersing 


Wethouder Saskia Szarafinski reikt de eerste regenton uit aan initiatiefneemster Gülsen Köstek. GroenRijk sponsort de regentonnen en gieters. Een medewerker van GroenRijk vertelt over het gebruik van regentonnen en het belang van waterbeheersing.

Bij grote stortbuien heeft de wijk regelmatig te maken met wateroverlast. Het gebruik van regentonnen kan bijdragen aan het verminderen van de overlast. FoodDelta Zeeland is betrokken vanuit haar maatschappelijk belang om de Zeeuwse food-sector verder te ontwikkelen. Hierbij is aandacht voor het eten van gezond voedsel en ‘weten wat je eet’. FoodDelta Zeeland en NL-Doet zorgen voor de kweeksets en groentezaden voor in de moestuintjes. 

 Vitale Revolutie-Dauwendaele

De Vitale Revolutie-Dauwendaele is een pilotproject van de Vitale Revolutie. Met de Vitale Revolutie wil de gemeente Middelburg een vitale omgeving realiseren voor haar inwoners. Een vitale omgeving is een omgeving waarin mensen fysiek, mentaal-emotioneel, sociaal en financieel in balans zijn. Ook hebben ze een duidelijk doel in hun leven. Uit onderzoek blijkt dat als deze vijf punten in balans zijn, mensen gezonder en gelukkiger zijn. Gezonde en gelukkige mensen hebben minder zorg nodig en kosten de samenleving dus minder geld. Met de Vitale Revolutie wil de gemeente Middelburg ook andere gemeenten in Zeeland en daarbuiten inspireren. Dat doet ze door partijen samen te brengen en kennisuitwisseling te 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio