8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Riviercruiseschip meert aan in haven Tholen

Tholen als bestemming voor riviercruisereizen? Op 13 januari 2022 maakt Rivertech Nautisch Management uit Arnhem namens AmaWaterways een proefvaart in de vluchthaven van Tholen en zal daar aanmeren aan de vluchtsteiger van Rijkswaterstaat. De proefvaart maakt onderdeel uit van het al langer lopende onderzoek naar mogelijkheden om Tholen als bestemming op te nemen in het bestaande pakket aan riviercruisereizen.

Riviercruises

Tholen heeft potentie om aanlegplaats te worden voor riviercruises. Vanwege de gunstige ligging op de vaarroute Rotterdam-Antwerpen/Gent die in vele vaarprogramma’s voorkomt, de groeiende markt en het gebrek aan aanmeerplaatsen ligt er een kans voor Tholen om cruises op de rivier aan te trekken en hiermee een impuls te geven aan de lokale economie en toeristische sector. Om deze kansen verder te verkennen, werkt gemeente Tholen samen met Peter Henkes, deskundige op het gebied van riviercruises. Twee rederijen hebben interesse getoond, te weten Rivertech /Ama Waterways en Boat Bike Tours.

Mogelijke aanmeerlocaties

De gemeente, twee rederijen en Rijkswaterstaat onderzoeken momenteel twee opties in de haven van Tholen als aanmeerlocatie, namelijk de vluchtsteiger van Rijkswaterstaat en de overzijde van de haven, aan de kant van de oesterputten. Daar zou  dan een geheel nieuwe steiger moeten worden aangelegd. De rederijen zullen tijdens de proefvaart een presentatie geven over de plannen.

Positieve reacties

Enkele jaren geleden werd vanuit de gemeente een informatiebijeenkomst gehouden voor inwoners en betrokken organisaties om hun mening te peilen over de mogelijke komst van riviercruises. De meningen waren toen overwegend positief. De gemeente wacht de proefvaart af en zal bij een eventueel vervolg opnieuw de omwonenden betrekken. Wanneer alle plannen doorgaan zouden er niet eerder dan 2023 aankomsten plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio