14 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

SBO Samuel maakt het mooiste werkboek

Kapelle – Woensdag 4 juli 2018 ontving de SBO Samuel uit Kapelle de Milieuprijs 2018, een wisselbeker, van Stichting VAnG (Van Afval naar Grondstof). Zij maakten het meest creatieve en inspirerende werkboek in opdracht van de stichting. De stichting staat schoolbesturen met raad en daad bij om een afvalvrije school te realiseren. Daarnaast verzorgt VAnG educatie om zwerfafval te voorkomen en wordt er informatie verstrekt over het recyclen van afval. Dit alles om bewustwording bij scholieren te creëren.

Het was een moeilijke taak voor de jury om de ingezonden werkboeken te beoordelen. De creativiteit was namelijk groot. De opdracht voor de leerlingen van scholen die meedoen met Van Afval naar Grondstof (VAnG) hadden de opdracht om tekeningen te maken en tips te geven om het gescheiden inleveren van afval te promoten.

Jurylid Cees van Drongelen was een van de juryleden. De voormalig AVRO-presentator vindt het belangrijk dat de school een breed draagvlak uit. ,,Uit het boek moet onder meer blijken dat de school zich serieus heeft beziggehouden met het onderwerp. Ik heb een boek waar alle leerlingen aan hebben meegewerkt een ruime voldoende gegeven.”

Wethouder Nermina Kundic uit Soest, waar de Stichting VAnG is gezeteld, had eveneens zitting in de jury. ,,Het is goed dat kinderen bewust worden gemaakt op het scheiden van afval en het ruimen van zwerfafval. Uit het werkboek van SBO Samuel blijkt dat de kinderen van deze school de boodschap goed begrepen hebben.”

Rob Kleinegris uit Soest zal daarbij zijn. Hij is een van de initiatiefnemers van Stichting VAnG. ,,Het gaat erom dat wij met zijn allen Moeder Aarde gezond houden. Dat kan al heel klein door het opruimen van zwerfafval in je eigen omgeving. Ik liep op zondagmorgen met mijn kleinzoon in de buurt. Een kleine wandeling leverde een vuilniszak zwerfvuil op. Dat schept voldoening: de buurt is schoon, een stukje wandelen en ondertussen een paar mensen gesproken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio