22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Tholen houdt passende 4 mei herdenking 2021

Tholen – In verband met het coronavirus staat gemeente Tholen dit jaar op een passende maar waardige en verantwoorde manier stil bij de 4 mei herdenking. Bij de uitwerking van de invulling is er rekening gehouden met de maatregelen vanuit Rijksoverheid. Daardoor kan er bijvoorbeeld geen publiek aanwezig zijn zoals gewend. Wij adviseren iedereen de 4 mei herdenking in Tholen thuis op radio of televisie te volgen.

Rekening houden met maatschappij

Voor hen die hun dierbaren willen herdenken, is dit een emotionele en pijnlijke situatie. Juist daarom heeft gemeente Tholen geprobeerd rekening te houden met de maatschappelijke omstandigheden, juist in deze periode waarin de onderlinge verbondenheid belangrijk is.

Invulling

Burgemeester Sijbers houdt, voorafgaande de Nationale Herdenking, haar toespraak welke wordt uitgezonden via Omroep Tholen. Ook legt zij met wethouder Hoek een krans namens de gemeente Tholen.

Uitzending Omroep Tholen

Op maandag 4 mei om 19:30 uur wordt de toespraak van burgemeester Sijbers en de kranslegging uitgezonden bij Omroep Tholen via radio (106,5), televisie en YouTube.

Er is voor dit tijdstip gekozen zodat onze inwoners in de gelegenheid worden gesteld ook de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam live te kunnen volgen. De koning en koningin leggen een krans namens de hele Nederlandse bevolking. De Nationale Herdenking wordt live uitgezonden door de NOS op NPO1.

Oproep blazers

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het Taptoe-signaal geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Gemeente Tholen roept alle blazers uit onze gemeente op het Taptoe-signaal mee te spelen vanuit huis. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Wie wil, kan ook het Wilhelmus meespelen. Daarbij wordt iedereen uitgenodigd thuis het Wilhelmus mee te zingen.

Vlaggen

Ook dit jaar wordt aan alle inwoners gevraagd op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en op 5 mei de vlag uit te steken om de vrijheid te vieren. 

Bloemen leggen

Wilt u de slachtoffers herdenken door middel van het leggen van bloemen bij het monument in Tholen? U kunt dit uit eigen beweging de hele dag doen. Houdt u dan wel rekening met de gezondheidsadviezen van Rijksoverheid:

Ga alleen naar buiten als het echt nodig is

  • Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis!
  • Kom alleen of met groep van maximaal 2 personen of 1 huishouden
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Schud geen handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg
  • Was uw handen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio