8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Waterschap renoveert rioolgemalen Oostdijk en Driewegen

Middelburg – Vanaf eind mei start waterschap Scheldestromen met het vernieuwen van rioolgemalen Oostdijk (gemeente Reimerswaal) en Driewegen (gemeente Borsele). De gemalen uit de jaren zeventig/tachtig hebben groot onderhoud nodig om de inzetbaarheid te kunnen waarborgen. De werkzaamheden nemen volgens planning vier weken in beslag en zijn voor de bouwvak afgerond. Een tijdelijke pompinstallatie voert in die periode het rioolwater af naar de rioolwaterzuiveringen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de pompen van het gemaal. Ook krijgen de rioolgemalen een nieuwe elektrische installatie. Het leidingwerk rondom de gemalen wordt aangepast en het beton in de kelders van de rioolgemalen krijgen een nieuwe beschermlaag. Na de werkzaamheden wordt tot slot nieuwe verharding rondom de gemalen aangebracht. De werktuigbouwkundige en de civiele werken worden uitgevoerd door Hofmeijer MP B.V. De elektrotechnische werken worden uitgevoerd door firma Paree. Kosten voor deze projecten bedragen ongeveer € 300.000,- per rioolgemaal.

Hinder

Omdat de gemalen tegen een woonwijk liggen, kunnen de omwonenden en met name de bezoekers van het sportveld in Oostdijk, hinder ondervinden van de aan- en afvoerbeweging van materiaal. Gedurende het onderhoud zullen buiten de gemalen tijdelijke pompen geplaatst worden. Deze tijdelijke pompinstallaties zijn geluidsarm, maar kunnen dus voor direct omwonenden enige overlast veroorzaken. De voorbereidende werkzaamheden voor rioolgemaal Driewegen starten 24 mei en rioolgemaal Oostdijk 7 juni. De werkzaamheden worden van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur uitgevoerd.

Afvalwater

Rioolgemalen zorgen ervoor dat het afvalwater van woonkernen wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering. Daar wordt het rioolwater schoongemaakt en gaat het uiteindelijk terug de natuur in. Het rioolwater van Oostdijk gaat via het rioolgemaal aan De Ommegank naar de zuivering in Waarde. Van de Platteweg in Driewegen gaat het afvalwater naar het rioolgemaal Ovezande en uiteindelijk naar de zuivering Willem Annapolder in Kapelle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio