14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Woningcorporatie, Tholen en de Nijs-Soffers investeren in Sint-Maartensdijk-West

Tholen – Woningcorporatie Stadlander, de gemeente Tholen en Bouwgroep de Nijs-Soffers hebben een akkoord bereikt voor de herontwikkeling van Sint-Maartensdijk-West. Er zijn handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst, waarin afspraken liggen om van Sint-Maartensdijk-West een wijk te maken waar het nu en in de toekomst fijn wonen is.

 

Het masterplan voor Sint-Maartensdijk-West heeft betrekking op zowel het fysieke als het sociale domein. De komende jaren zal Stadlander 120 verouderde huurwoningen slopen om ruimte te maken voor een divers nieuwbouwaanbod. In totaal zullen er zo’n honderd nieuwe woningen in de wijk gebouwd worden. Het gaat om een mix in koop en huur, variërend van levensloopbestendige woningen tot starters- en eengezinswoningen. Stadlander realiseert 50 sociale huurwoningen, de overige beschikbare gronden worden ingevuld met woningen in het koopsegment en een vergroting van het openbaar gebied. Zo ontstaat een passend woonaanbod voor de huidige en nieuwe inwoners van Sint-Maartensdijk. Daarnaast zal Stadlander een deel van haar bestaand bezit in de wijk renoveren.

Ook het openbaar gebied gaat op de schop. De woonstraten krijgen een nieuw uiterlijk en worden soms verlegd. Ter hoogte van de Frank van Borselestraat en de M.A. de Ruyterstraat krijgt de wijk een groene impuls in de vorm van een park. Daarnaast hebben de gemeente en Stadlander ook afspraken gemaakt op sociaalmaatschappelijk gebied. Naast de vernieuwingen in stenen is het van belang dat ook geïnvesteerd wordt in de sociale veerkracht en cohesie van Sint-Maartensdijk-West.

Gefaseerde aanpak

Het hele gebied zal in fasen aangepakt worden. Stadlander heeft in 2017 al een eerste aanzet gedaan met de bouw van vijftien levensloopbestendige huurwoningen van het type Stadlander MorgenWoning. Deze Nul-op-de-Meterwoningen worden grotendeels in de fabriek voorbereid en hoeven ter plaatse enkel nog geassembleerd te worden. Stadlander streeft ernaar om voor de zomer te starten met de bouw van nog eens acht van dit type woningen aan de Jacoba van Beierenstraat. De oplevering staat dan gepland voor het najaar van 2018.

Inmiddels is ook de verkoop gestart voor zeventien woningen aan de Henri Dunantstraat waarvan de vergunningen verleend zijn en waar Bouwgroep de Nijs-Soffers diverse types koopwoningen zal realiseren.

Informatiebijeenkomst

De huurders van Stadlander in Sint-Maartensdijk-West zijn donderdag geïnformeerd over het masterplan en de ontwikkelingen in de wijk. Daarnaast zal er eind mei een informatiebijeenkomst georganiseerd worden, waarbij Stadlander, gemeente en Bouwgroep de Nijs-Soffers een nadere toelichting zullen geven op het masterplan en de samenwerking tussen partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio