22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Foto-expositie ‘Kijk nou zelf eens’ in gemeentehuis Hellevoetsluis

Van 4 juli t/m 23 september exposeert amateurfotograaf Peter van Bodegom zijn foto’s in de foyer van het gemeentehuis Hellevoetsluis. De expositie heeft als titel ‘Kijk nou zelf eens’. Alle getoonde foto’s zijn gemaakt met een mobiele telefoon, terloops en in het voorbijgaan. De beelden tonen de voorliefde voor mooi zomers licht tot dreigende luchten en ondergaande zon. Ook wordt een inkijkje gegeven in de liefde voor macrofotografie.

Kijken met je mobiel

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een mobiele telefoon en bijna altijd en overal ook bij zich. En daarmee ook de mogelijkheid om foto’s te maken. De titel van de expositie roept niet alleen op om te komen kijken, maar om zelf ook eens zelf te kijken naar wat u nu ‘ziet’.

Van een oude, geleende camera naar volwaardige amateurfotografie

Peter van Bodegom begon ooit met een geleende camera van zijn oudere broer Bert. Later volgden meerdere analoge camera’s tot de overstap naar de eerste digitale camera. Waar vroeger het wachten was op het ontwikkelen van het fotorolletje en afdrukken van de foto’s, was er nu meteen resultaat zichtbaar. De camera van de mobiele telefoon overtrof daarna algauw de mogelijkheden en kwaliteit van die eerste digitale fotocamera.

Vorig jaar exposeerde de fotograaf zijn werk voor het eerst. Een deel van de foto’s was toen te zien in verzorgingshuis Grootenhoek, weliswaar in een kleiner formaat afgedrukt.

Expositie bekijken?

U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in de centrale hal. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio