11.8 C
De Bilt
zaterdag, 21 mei 2022

Gemeente Goeree-Overflakkee is klaar voor het winterseizoen

Goeree-Overflakkee – De herfst is nog maar net begonnen, toch zijn de voorbereidingen voor een nieuw winterseizoen op Goeree-Overflakkee al in volle gang. Op 1 november 2018 begint namelijk de gladheidbestrijdingsperiode. De gemeente Goeree-Overflakkee staat tot en met 31 maart 2019 vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week paraat voor begaanbare en veilige wegen.

Alles in gereedheid voor winterseizoen

Het strooimaterieel kreeg een onderhoudsbeurt, personeel is geïnstrueerd, strooiroutes zijn gereden en de zoutvoorraad is gecontroleerd. Kortom, de gemeente Goeree-Overflakkee is klaar voor de winter!

Gladheid

In de wintermaanden kan gladheid voor de nodige overlast zorgen en gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente Goeree-Overflakkee is wegbeheerder en zorgt ervoor dat de wegen die in haar beheer zijn, in goede en veilige staat verkeren. Het bestrijden van gladheid is daarom erg belangrijk. Op de gemeentewerven ligt in totaal 300 ton zout klaar om gladheid op Goeree-Overflakkee te bestrijden.

Waar strooit de gemeente?

De gemeente doet haar best om te zorgen voor begaanbare wegen, daarom bestrijdt de gemeente gladheid op wegen in een vastgestelde volgorde. Eerst de wegen die het meest worden bereden, de zogenaamde hoofdwegen. Het uitgangspunt hierbij is dat een inwoner binnen een afstand van 750 meter een gestrooid weggedeelte kan bereiken. Daarna bestrijdt de gemeente gladheid op routes van het openbaar vervoer, op- en afritten van dijken, doorgaande ontsluitingswegen en doorgaande fietspaden. Wanneer de hoofdroute is gestrooid, behandelt de gemeente voetpaden bij verzorgingstehuizen, winkelgebieden, openbare gebouwen, bruggen en basisscholen. We vragen inwoners om het gedeelte van het voetpad voor de woning zelf schoon te houden.

Gevaarlijke situaties

Op de overige wegen vindt gladheidsbestrijding alleen plaats als de hoofdroutes ijs- en sneeuwvrij zijn, er personeel beschikbaar is en het binnen de diensturen van de buitendienst past. In principe behandelt de gemeente de strooiroutes in een vaste volgorde. Mochten er meldingen binnenkomen van gevaarlijke situaties, dan worden deze locaties met voorrang gestrooid.

Wintermaanden

Niet alle wegen kunnen gelijktijdig worden gestrooid. De gemeente roept weggebruikers daarom op om tijdens de wintermaanden extra alert te zijn. Houd tijdens de wintermaanden de verkeersinformatie extra in de gaten en houd rekening met de weersomstandigheden en pas daar uw rijstijl en snelheid op aan.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over gladheidbestrijding en de strooiroutes van de gemeente op de website www.goeree-overflakkee.nl/gladheidbestrijding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio