32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Havenconcert Muziekweekend in Goedereede heeft een mooi programma

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli wordt het Havenconcert Muziekweekend georganiseerd. Het concert is al jaren een begrip. Vanaf een speciaal ponton in de haven van Goedereede wordt er al meer dan tien jaar door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore gebracht. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot het Havenconcert Weekend met een Havenconcert, een Havenconcert Junior en een Havenconcert Open Podium.

Basisschoolleerlingen groepen 4 en 5 ook uitgenodigd

Voor het concert Junior op vrijdag 1 juli zijn alle basisschoolleerlingen van de groepen 4 en 5 op Goeree-Overflakkee uitgenodigd om klassikaal het evenement te bezoeken. Acteur Ton Meijer vertelt en speelt met veel humor het leven van Wolfgang Amadeus Mozart en vier musici spelen zijn prachtige muziek. Ton Meijer voert de kinderen mee in de wereld van het wonderkind Mozart, waarbij ongemerkt de muziek van Mozart in je oren kruipt om daar nooit meer weg te gaan.

De voorstelling van vorig jaar, Be Bach, dat door hetzelfde gezelschap werd opgevoerd, was een zeer groot succes. De muzikanten zijn dan ook van hoog niveau. Sopraan Marijje van Stralen zong voor internationale operahuizen en maakt met haar loepzuivere stemgeluid veel indruk. Ook violiste Joanna Trzcionkowska, cellist Fred Edelen en Christina Edelen op klavecimbel hebben ruimschoots hun sporen verdiend bij bekende orkesten.

Open Podium

Ook de vrijdagavond van het concert Weekend heeft met het concert Open Podium nu een plek in de programmering. Goeree-Overflakkee heeft veel muzikaal talent, dat nu de kans wordt geboden om op te treden op een fantastisch podium. Iedereen – geen genre uitgezonderd – is uitgenodigd zich op te geven. De aanmeldingen waren overweldigend, zodat er een zeer gevarieerd programma is: van klassiek tot pop/rock en van Alpen- tot dweilmuziek. Vanaf 17.00 uur barst het concert Open Podium los.

Concert in de haven van Goedereede – Foto: Havenconcert Goedereede

Artiesten

Artiesten die hun opwachting maken: De Kriekel Streetdance uit Goedereede o.l.v. Anouk Ros, Isa Vlietland, Simply us (Hanna en Solomiia Manokina), Laura Paasse, Danny Yellow, Isa ’t Mannetje, Millfist, Eloise Grinwis, Die Grevelinger Musikanten, Baneham en tot slot De Vromme Blaezers. DJ Jorg Moerkerke uit Ouddorp zal voor muziek zorgen tussen de verschillende acts.

Havenconcert

Zaterdag 2 juli start vanaf 19.30 uur het voorprogramma van het concert met Hans van Heemst op het carillon van de Goereese toren. Om 20.00 uur, dus een half uurtje later dan gebruikelijk, opent Koninklijke Fanfare Apollo onder leiding van dirigent Alex Thyssen deze veertiende editie van het concert.

Harpiste Lavinia Meijer en Gerard Alderliefste & Friends

Het programma wordt vervolgd met de internationale topharpiste Lavinia Meijer. De organisatie is enorm trots, dat zij erbij is. Ook de achtmansformatie Gerard Alderliefste & Friends zal zijn opwachting maken. Zij spelen Franse hits, die echt iedereen kent! Ook als je denkt van niet! De presentatie van het Havenconcert is in handen van Patrick Polie. Met mooi zomerweer belooft het een schitterende avond te worden!

Alle activiteiten van het Havenconcert Weekend zijn op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli aanstaande kosteloos te bezoeken. Er hoeft ook niet gereserveerd te worden. Alle informatie over het Havenconcert Muziekweekend is terug te vinden op de website www.havenconcert.nl.

Sponsoren

De Stichting Havenconcert Goedereede is volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies.   Zonder deze steun, zou het niet mogelijk zijn dit evenement te organiseren. De organisatie is dan ook veel dank verschuldigd aan hoofdsponsor en alle andere sponsoren Wie ook donateur wil worden van het Havenconcert kan kijken op de website www.havenconcert.nl. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld.

Drijvend ponton in haven Goedereede

Het Havenconcert vindt plaats op een drijvend ponton in de haven van Goedereede. De toegang is gratis. Het publiek kan plaatsnemen op de stoelen op de Markt, Noordzijde – en Zuidzijde Haven. Het centrum van Goedereede is tijdens het Havenconcert Weekend afgesloten voor autoverkeer. Parkeren kan op de parkeerplaats Centrum ’t Hof aan het einde van de Doelweg. Deze is goed bereikbaar en staat aangeven met borden. Verkeershinder: De N57 Brouwersdam is het weekend van 1 en 2 juli afgesloten vanwege Concert at Sea. Verkeer wordt omgeleid via de N59. De routeomleiding wordt via borden aangegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio