12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Innovaties en duurzame beurs op Goeree-Overflakkee

Middelharnis – Wilt u weten hoe innovaties in de zorg u nu en in de toekomst kunnen helpen? Wilt u wonen en leven in een gezonde en vitale regio? Of wilt u overstappen naar een duurzame auto? Kom dan op vrijdag 8 en zaterdag 9 december naar de Energy Island beurs op Goeree-Overflakkee.

Doe inspiratie op over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van innovatieve zorg. Bekijk de allernieuwste elektrische en waterstofauto’s en maak een proefrit. Uniek zijn de twee elektrische vrachtwagens, de tractor op methaangas en de waterstofauto van de ANWB die te bewonderen zijn tijdens de beurs.

ANWB Waterstofauto

Zorgrobot

Een zorgrobot die helpt met zorgverlening en zorgt voor sociaal contact. Chatten met een arts? Toekomstmuziek of nu al realiteit? Welke innovaties zijn er nu al en welke ideeën zijn er over zorg en technologie in de komende jaren? Paulina.nu vertelt graag meer over de plannen voor het proactief en innovatief bijdragen aan een gezonde en vitale regio. Kom op 8 en 9 december naar de beurs en ontdek wat dit voor u kan betekenen.

Proefrijden

Binnen in het beursgebouw zijn alle duurzame auto’s van dichtbij te bewonderen. Hier krijgt u uitleg over de verschillende mogelijkheden die er zijn, zoals elektrisch rijden en rijden op waterstof. Wat heeft de toekomst en wat is interessant voor u? De TU Delft is aanwezig met een racewagen die rijdt op zonnepanelen. Ook is een doorsnede van een duurzame elektrische auto van dichtbij te bekijken. Uiteraard kunt u buiten in diverse auto’s een proefrit maken.

methaantrekker

Inloopsessies

Meer weten over een specifiek onderwerp? Bezoek één van de inloopsessies!
Vrijdagavond van 18.00 uur en 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur kunt u ieder half uur een gratis inloopsessie bijwonen over verschillende interessante duurzame onderwerpen. Zoals bijvoorbeeld comfortabel wonen met nul op de meter, zeewierteelt, duurzaamheidslening, autodelen, klimaatverandering en de slimme meter. Het schema en de tijden voor de inloopsessie vindt u op de website.

Innovaties op de beurs

Bezoek één van de zestig stands van ondernemers met noviteiten en slimme oplossingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De beurs is onderverdeeld in vier thema’s: duurzame mobiliteit, duurzaam wonen en bouwen, innovatieve zorg en food. De beurs vindt plaats in recreatie- en congrescentrum De Staver in Sommelsdijk. De openingstijden zijn op vrijdag 8 december van 13.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 9 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Komt u ook?

Het is een beurs die u niet mag missen! Een bezoek aan de beurs is gratis en ook kunt u gratis parkeren in de directe omgeving van het beursgebouw. U kunt kosteloos gebruik maken van de shuttleservice: er rijden verschillende elektrische BMW i3’s van de parkeerterreinen naar het beursgebouw. Op zaterdag is er een duurzaam en leerzaam kidsplein. Kortom een leuk uitje voor het hele gezin! Kijk voor meer informatie op www.energy-island.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio