15.6 C
De Bilt
vrijdag, 19 augustus 2022

SCHOOL op SEEF-labels uitgereikt op Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee – Twee scholen op Goeree-Overflakkee ontvingen onlangs het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel uit handen van Peter Feller; wethouder Onderwijs en Mobiliteit en ambassadeur verkeersveiligheid voor Goeree-Overflakkee. Zowel De Eben-Haëzerschool uit Goedereede-Havenhoofd als CBS Het Kompas uit Stelledam ontvingen het label voor de tweede keer.

Verkeerveiligheidslabel

Met het behalen van het Verkeersveiligheidslabel laten beide scholen zien dat zij verkeerseducatie en de verkeersveiligheid van hun leerlingen serieus nemen. Hierbij betrekken zij ook de ouders als belangrijkste verkeersopvoeder van de kinderen. Niet voor niets hebben beide scholen 20 van de maximaal 21 punten toegekend gekregen en zijn daarmee met vlag en wimpel geslaagd.

Eben-Haëzerschool

Voorafgaand aan de uitreiking van het SCHOOL op SEEF-label lieten leerlingen aan de wethouder zien wat ze allemaal geleerd hebben tijdens de verkeerslessen. Vervolgens overhandigde de wethouder het label.

Toekenning label

De certificeringscommissie onderbouwt te toekenning van het label als volgt: “De Eben-Haëzerschool in Goedereede is zeer betrokken bij de verkeersveiligheid in- en rondom de school. Betrokken partijen spreken elkaar hierover regelmatig. Een goed initiatief is om de dorpsroute voor zowel onder- als bovenbouw aan het begin en einde van het schooljaar te organiseren. Oudere leerlingen helpen zo de jongere leerlingen in het verkeer en hun veiligheid. Van elkaar leren zij vaak het meest. Daarnaast organiseert de school veel extra activiteiten wat een tweede label zeker verdiend.”

Herlabeling Het Kompas Stellendam – Foto: © Sam Fish

CBS Het Kompas

Ook bij CBS Het Kompas lieten enkele leerlingen hun (fiets)vaardigheden zien aan de wethouder, door middel van het lek prikken van een ballon op de fiets en het beantwoorden van verkeersveiligheidsvragen. Over Het Kompas schrijft de certificeringscommissie: “Het Kompas in Stellendam heeft de verkeerseducatie goed geborgd. Adviezen uit eerdere labeling zijn keurig opgepakt. Er worden ook extra activiteiten gepland zoals de dode hoek les, VOMOL en een Verkeersveiligheidsdag. De school heeft in het verleden veel contact gehad over een veilige schoolomgeving en ondervindt daardoor geen overlast meer.”

SCHOOL op SEEF

SCHOOL op SEEF is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Het programma wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Goeree-Overflakkee en is beschikbaar voor alle basisscholen binnen de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio