25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

WoonWijzerWinkel: Aan de slag met het verduurzamen van je woning

Goeree-Overflakkee – Vanaf 16 juni start WoonWijzerWinkel in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee een campagne om het verduurzamen van particuliere woningen te bevorderen.

WoonWijzerWinkel

Tijdens deze campagne bezoekt de WoonWijzerWinkel de verschillende kernen op Goeree-Overflakkee met een mobiele showroom en organiseert zij diverse wijkacties. Ook zijn er de komende maanden inkoopacties voor zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. En kunnen inwoners zich gratis laten adviseren over het verduurzamen van hun eigen woning.

Energieneutraal in 2020

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft een ambitieus doel: energieneutraal in 2020. Dit doet zij niet alleen, daar dragen ook inwoners en ondernemers hun steentje aan bij. Dat inwoners open staan voor duurzaamheid, blijkt onder meer uit de hoge opkomst bij de ‘Energy Island’-beurs die de gemeente samen met het bedrijfsleven eind 2017 organiseerde. Om de verduurzaming van particuliere woningen te bevorderen start de gemeente Goeree-Overflakkee samen met de WoonWijzerWinkel een campagne.

Mobiele showroom

De komende periode bezoekt de mobiele showroom de verschillende kernen op Goeree-Overflakkee. Met een mobiele showroom en diverse wijkacties informeert en adviseert de WoonWijzerWinkel inwoners op het gebied van duurzaamheid en het verduurzamen van hun eigen woning.

Inkoopacties

Tijdens de campagne organiseert de duurzaamheidswinkel ook drie inkoopacties. Deze inkoopacties worden opgepakt in samenwerking met lokale bedrijven en de gemeente en zijn bedoeld voor het inkopen van zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Deze maatregelen staan stuk voor stuk garant voor besparing op de energierekening, verhoogd wooncomfort en een duurzamere woning

Advies aan huis

Om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woningen zijn er gratis ‘Quickscans’ door WoonWijzerWinkel beschikbaar. Dit wil zeggen dat een adviseur bij de mensen thuis langskomt om samen met hen de mogelijkheden te bespreken om hun huis te verduurzamen.

Kalender

Voor meer informatie en een kalender met alle data, kunt u terecht op www.woonwijzerwinkel.nl/GO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio