19.5 C
De Bilt

Rehobothschool in Stavenisse in zes weken tijd vernieuwd

Sinds het nieuwe schooljaar zijn de kinderen van de Rehobothschool in Stavenisse gestart in hun vernieuwde schoolgebouw. In de zomervakantie werd dit gebouw, uit 1981, in zes weken tijd geheel vernieuwd en verduurzaamd. Het gebouw is nu in kwaliteit vergelijkbaar met nieuwbouw, waardoor deze er weer 40 jaar tegenaan kan.

Het gebouw is esthetisch mooi opgeknapt, daarnaast zijn er ook allerlei technische ingrepen uitgevoerd om een fijne en frisse leeromgeving voor de kinderen te creëren waar zij de komende jaren goed kunnen leren en spelen.

Aanpakken

De gevels werden deels vernieuwd, ingepakt en opgewaardeerd. Het dak werd vernieuwd. De school werd voorzien van een nieuwe klimaatinstallatie en de afwerking is ook geheel vernieuwd. Daarbij zijn er interne aanpassingen doorgevoerd zodat het gebouw beter aansluit op het onderwijsconcept. De Rehobothschool is omgevormd tot een energie neutrale school. De komende tijd worden er kleine werkzaamheden afgerond.

Enorme klus

De gemeente Tholen spreekt de waardering uit naar alle betrokkenen bij deze enorme klus die in slechts zes weken tijd is gerealiseerd. Een haast onmogelijke opgave, welke dankzij de goede voorbereidingen succesvol is afgerond.

Kijkje in de Rehobothschool op 29 november

De Rehobothschool heeft aangegeven op vrijdagmiddag 29 november haar schooldeuren open te stellen voor belangstellenden.

Financiering

Met behulp van onderwijshuisvestingsgelden vanuit de gemeente Tholen, aangevuld met de specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS), subsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) en een gedeelte eigen investering van de school is deze vernieuwbouw mogelijk gemaakt.

Over de vernieuwbouw

Deze manier van renoveren noemen ze in de bouwsector vernieuwbouw. Bij vernieuwbouw is sprake van een levensduurverlenging van 40 jaar. Vernieuwbouw vraagt om substantiële ingrepen in de gebouwen, waarbij een hoge onderwijskundige, bouwkundige en klimatologische kwaliteit kan worden bereikt die gelijk is aan de kwaliteit van nieuwbouw.

Het schoolbestuur is uitgegaan van vernieuwbouw op het ambitieniveau Energie Neutraal Gebouw (ENG) en een Total Cost of Ownerschip (TCO) benadering: er is gekeken naar de kosten van de aanschaf én bezit gedurende de gehele gebruiksperiode. Hierbij zijn er ingrepen gedaan met het oog op lagere exploitatiekosten in de toekomst. Daarnaast gaan zij uit van het ambitieniveau ‘Frisse Scholen B’. Een Frisse School is een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio