25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Stembureaus in Simpelveld zoeken betrokken inwoners

Simpelveld – Op 15, 16 en 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. U kunt uw stem dan op vier verschillende stembureaus in Simpelveld uitbrengen. Vanwege het coronavirus worden de verkiezingen anders georganiseerd dan normaal. Het Rijk heeft ervoor gekozen om voor het stemmen drie dagen uit te trekken, in plaats van één. Op deze manier wordt het aantal mensen dat het stembureau bezoekt verspreid over drie dagen. Daarmee voorkomen we dat het te druk wordt in een stemlokaal.

Bemensen stembureaus

Voor het bemensen van de stembureaus is de gemeente  als aanvulling op de ambtelijke bezetting op zoek naar stembureauleden en  gastvrouwen en -heren. De gastvrouwen en -heren  zorgen  ervoor  dat alles ter plekke in goede banen loopt, dat bezoekers zich aan de dan geldende coronamaatregelen houden en dat iedereen veilig zijn/haar stem kan uitbrengen.

Rol vervullen tijdens Verkiezingsdagen

Wilt u ervaring opdoen tijdens zo’n verkiezingsdag en hier een rol in vervullen? Dat is bijzonder waardevol en fijn! Hoe werkt het en waar moet u rekening mee houden?

  • Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden.
  • Aanmelden kan tot 15 februari 2021. Zorg er in elk geval voor dat u de hele dag beschikbaar bent op één of meerdere dagen, als u zich meerdere dagen wilt inzetten
  • De vergoeding is € 150,- per dag. Voor een lunch en avondeten wordt gezorgd.
  • U neemt vooraf deel aan een online cursus voordat u daadwerkelijk wordt ingezet.

Wij nemen op de diverse locaties alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van de stembureauleden te waarborgen.

Aanmelden?

Aanmelden kan heel eenvoudig via deze link: https://simpelveld.mijnverkiezing.nl/mijnverkiezing/auth/register

Meer informatie/vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via burgerzaken@simpelveld.nl  of neem telefonisch contact op met de gemeente Simpelveld via telefoonnummer 045 544 83 83. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over werken op een stembureau: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkiezingen/werken-op-een-stembureau

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio