9.9 C
De Bilt

Noodkreet Zabuki Deventer: ‘zonder extra vrijwilligers moeten we na 10 jaar stoppen met de techniekmiddagen voor kinderen’

Een enthousiaste groep vrijwilligers in Deventer zorgt, onder de naam Zabuki, al jaren voor leuke en leerzame middagen voor kinderen uit Deventer en omgeving. De laatste jaren hebben meerdere vrijwilligers het Zabuki-team verlaten, waardoor er dringend nieuwe mensen nodig zijn die het team willen versterken. Zonder extra vrijwilligers moet het initiatief eind van dit schooljaar noodgedwongen stoppen met de techniekmiddagen.

Zabuki

Zabuki organiseert de techniekmiddagen inmiddels al tien jaar in Deventer! Kinderen van 7 t/m 12 jaar komen maandelijks op een leuke manier in aanraking met wetenschap en techniek. Per middag krijgen de kinderen ongeveer zes prikkelende opdrachten. Door de kinderen zélf aan het werk te zetten met uitdagende proefjes, passend bij het gekozen onderwerp, ervaren de kinderen dat techniek en wetenschap ook vooral leuk is.

Diversiteit in onderwerpen

De onderwerpen zijn telkens weer anders. Op 8 februari 2023 is er een aflevering over kleuren en licht, in samenwerking met kunstenaar Peter Paul Hattinga Verschure. Op 8 maart 2023 gaan de kinderen van alles leren over afval en recycling, op een middag die samen met Circulus wordt georganiseerd.

Per aflevering komen er ongeveer 50 kinderen. De middagen worden georganiseerd in het clubgebouw van de speeltuinvereniging Wijk 16, Zutphenselaan 18, Deventer. De middag start om 14.30 en duurt tot 16.30.

Geef je op als vrijwilliger

Lijkt het je wat om mee te helpen op de woensdagmiddagen (ongeveer 8 keer per jaar) en/of mee te denken over het organiseren van een Zabuki-middag, stuur dan een berichtje naar info@zabukideventer.nl Ook als je nog twijfelt of meer informatie wilt, kun je een bericht sturen. Op deze manier kun je zorgen voor het voortbestaan van Zabuki! Kennis van techniek is niet noodzakelijk, enthousiasme wel! Meer informatie is te vinden op de website.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio