Karttalent Felipe Reijs toont zijn belofte met eerste podiumplaats in NK

Genk/Eindhoven – Op 28 mei van dit jaar zat Felipe Reijs voor het eerst in zijn leven in een kart, afgelopen zondag pakte de elfjarige Eindhovenaar zijn eerste podiumplaats in het NK Rotax Max. Op het circuit van Genk denderde de talentvolle coureur razendknap naar de derde plaats in de finale van de Micromax-klasse. Daarmee was hij bovendien de beste rookie (nieuwkomer). En dat deed hij ook nog eens met de snelste rondetijd.

Felipe Reijs

“Ik had in de finale heel goed verdedigd en toen ik over de finish kwam, was ik heel blij”, zei een enthousiaste Felipe, die zondag tijdens de prefinale zelfs tweede was geworden. “Mijn eerste podiumplaats en de beste rookie. Superleuk!” Hoe hij erin geslaagd was, zo sterk voor de dag te komen op de kartpiste in Belgisch Limburg? “Ik had een goede motor, ik was snel en ik rijd vaker op deze baan. Ik ken hem goed. Het is mijn favoriete baan.”

Enorme progressie jonge Brabander

Dat Felipe nog dit jaar al een podiumplaats pakte, zondag beste rookie werd én zestien honderdsten van een seconde minder nodig had voor de snelste ronde dan de winnaar van de finale, zegt veel over de progressie die de jonge Brabander heeft gemaakt. Onder begeleiding van zijn monteur en coach Ramon Rietveld heeft hij razendsnel stappen gemaakt.

Veelbelovend talent

Bovendien toonde hij zich tijdens zijn eerste wedstrijd ooit al een veelbelovend talent. Op circuit De Landsard in Eindhoven eindigde namelijk als tweede tijdens de eerste ronde van het Kart4Fun-kampioenschap. “Dat was leuk. Ik had het niet verwacht”, blikte Felipe terug. “Ik kart nu een halfjaar. Ik ben erin gesprongen en reed in het begin in het middenveld, ben steeds verder naar voren gereden en nu kan ik vooraan meedoen.”

En dat allemaal dankzij die ene toevallige ontmoeting op het Spaanse eiland Mallorca. Felipe: “We gingen ergens eten. Mijn zus wilde daar een hondje aaien en blijkbaar was de eigenaar een Nederlander. Die vroeg of ik een keer wilde karten met zijn zoontje. Ik mocht toen een keer in zijn kart rijden en dat vond ik heel leuk. Vooral het rondjes rijden en de snelheid. Daarna heeft mijn vader een kart gekocht en ben ik bij Ramon terechtgekomen.”

Topresultaat tijdens Kart4Fun

Het topresultaat tijdens het Kart4Fun-kampioenschap smaakte naar meer, en al snel besloten Felipe en zijn vader dat hij zich zou inschrijven voor het NK Rotax Max. De vijfde ronde van het NK in Eindhoven was zijn eerste race op het hoogste niveau.

Zijn vader Marc geniet van de prestaties van zijn zoon. “Ik zag hoe leuk hij het vond en dat was het mooiste om te zien”, zei hij. Reijs senior was van tevoren overigens niet onbekend met de kartsport. “Al mijn vrienden karten, maar ik niet. Ik zei altijd: ik ga er niet aan meedoen, maar dus alsnog.”

Laatste wedstrijd van het seizoen

Komend weekeinde rijdt Felipe zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Dan doet de rijder van het kartteam van Mats van den Brand uit Sint-Oedenrode mee aan de zesde ronde van het NK Mini Junioren 60cc. Die wordt gehouden op het kartcircuit van Spa in België en uiteraard hoopt hij daar zijn seizoen op een goede manier af te sluiten. “Ik wil daar ook het podium halen. Dat zou heel mooi zijn!”

Felipe Reijs wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Hezemans Indoor Karting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img