Stan van Vliet in het schaatsspoor van Patrick Roest

Hekendorp – In februari beleefde Stan van Vliet in Berlijn zijn internationale doorbraak én hij behaalde een derde plaats bij het Nederlandse kampioenschap voor C-junioren. Niet eerder wist een SVO-junior een podiumplaats te behalen op een allround kampioenschap. Voor wethouder Walther Kok voldoende aanleiding om het 15-jarige schaatstalent uit Hekendorp te ontvangen in het stadskantoor van Oudewater om zijn felicitaties over te brengen.

Jeugdsportverkiezing

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om sportdeelname bij de jeugd te stimuleren. Zo organiseerde de gemeente in 2017 voor de eerste keer een jeugdsportverkiezing. Een evenement dat aan het einde van ieder jaar op de kalender staat en moet uitgroeien tot een traditie. Tussentijds besteedt de gemeente ook aandacht aan sporters die tot opmerkelijke prestaties komen, zoals nu bij Stan van Vliet die een derde plaats behaalde op het NK bij de C-junioren.

Verbetering persoonlijke records

Wethouder Walther Kok. ,,Vorig jaar om deze tijd trok SVO-voorzitter Tom Streng de vergelijking tussen Stan en Patrick Roest. Beide schaatsers behaalden een tweede plaats en allebei verbeterden zij hun persoonlijke records. Stan bij het baankampioenschap C-junioren in Utrecht en Roest op het WK allround in het Noorse Hamar. Daar moest hij zijn meerdere erkennen in Sven Kramer. Afgelopen weekend waren de rollen omgedraaid en werd Roest wereldkampioen bij het allround schaatsen in het olympisch stadion van Amsterdam. Als Stan zich de komende jaren ook op deze manier blijft ontwikkelen, dan staat hem nog een mooie schaatstoekomst te wachten.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img