7.2 C
De Bilt

Twente krijgt Special Olympics Nationale Spelen 2022!

Twente gaat van 10 tot en met 12 juni 2022 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren; de Special Olympics Nationale Spelen. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats.

Twente haalt spelen binnen

Regio Twente en regio het Land van Leeghwater zaten gezamenlijk in de race om het grootste multisportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland te organiseren. Op basis van de totaalscores kreeg het bestuur van Special Olympics Nederland het advies het proces te vervolgen met Twente.

Vertrouwen in prachtige spelen

“Wij hebben er meer dan alle vertrouwen in dat Twente prachtige Special Olympics Nationale Spelen in 2022 kan en zal neerzetten. De bidcommissie was enthousiast over de kwaliteit van het bidboek en de creativiteit die daaruit sprak. Ook het bidbezoek werd positief beoordeeld, waardoor wij vol vertrouwen uitkijken naar Twente als organisator van de Nationale Spelen 2022.” aldus Ruud Verbunt, voorzitter van het bestuur.

Vooral trots op bereikte winst

‘Op dit moment overheerst de trots in Twente’, aldus Claudio Bruggink, wethouder sport van de gemeente Hengelo. ‘De operatie ‘Hier op An’ is absoluut geslaagd. De 14 Twentse gemeenten vinden het een grote eer en een fantastische kans om niet alleen te laten zien dat iedereen uit de samenleving kan sporten, maar dat dat ook op topsportniveau kan. De voorzieningen voor sporten met een beperking zijn nog te onbekend in Twente. De Special Olympics Nationale Spelen gaan hier gegarandeerd verandering in aanbrengen.’

Het bidboek van Twente – Foto: © Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Bidboek

Het bidboek ‘Hier op An’ is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de 14 Twentse gemeenten en wordt ondersteund door provincie Overijssel, veel verschillende Twentse ambassadeurs, bedrijven en organisaties die de G-sport een warm hart toedragen en graag bijdragen aan het slagen van de Special Olympics Nationale Spelen in 2022. De komende periode wordt de projectorganisatie opgetuigd om uitvoering te gaan geven aan de plannen. Het wordt in elk geval een echt Twents evenement waar heel Nederland wat van gaat merken.

FBK-stadion

Het FBK-stadion in Hengelo biedt het decor voor de openingsceremonie en de campus van de Universiteit Twente in Enschede wordt omgetoverd tot Special Olympics dorp voor de sporters en hun begeleiders Later dit jaar gaat er een
officieel overdrachtsmoment plaatsvinden waarin het organisatiestokje in handen komt van Twente.

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Changing lives, changing attitudes

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabobank Foundation, maatschappelijk partners Fonds Gehandicaptensport & VriendenLoterij en event partners Coca Cola Nederland, Stamhuis & Kerry Group.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio