Koud en plaatselijke gladheid, op de Wadden enkele sneeuwbuien

kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio OnlineVerwachting voor vandaag en morgen

Op meerdere plaatsen schijnt de zon, maar er zijn ook wolkenvelden aanwezig waaruit plaatselijk wat lichte sneeuw kan vallen. Op de Wadden komen enkele sneeuwbuien voor. Het blijft de hele dag plaatselijk glad door sneeuwresten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt op de Wadden tot -4°C in het zuidoosten van het land. Er staat een overwegend matige, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtige oost- tot noordoostenwind.

Komende nacht komen landinwaarts opklaringen voor waarin in het midden en zuiden lokaal een mistbank kan ontstaan. Het blijft vrijwel overal droog, in het noordwestelijk kustgebied komen er nog wel enkele sneeuwbuien voor. In het hele land is het nog plaatselijk glad door sneeuwresten, mogelijk ook verraderlijk glad door bevriezing van natte weggedeelten en smeltwater. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -4°C op de Wadden tot lokaal -16°C in het oosten. De gevoelstemperatuur daalt in het oosten en zuidoosten naar -15 tot -20 graden. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Morgen overdag is het droog en schijnt de zon op de meeste plaatsen. Aanvankelijk ligt de gevoelstemperatuur in het oosten en zuidoosten nog tussen -15 tot -20 graden. De maximumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt op de Wadden tot -4°C in het zuidoosten van het land. De plaatselijke gladheid op de binnenwegen houdt aan. Er staat een zwakke tot matige, aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtige noordoostenwind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 09/02/2021 15.22 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio Online kaart verwachtingen Morgen nacht - Regio Online kaart verwachtingen Morgen dag - Regio Online 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img