14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Vanochtend lage gevoelstemperaturen. Verder zonnig en schraal

Verwachting voor vandaag en morgen

Het wordt een zonnige en droge dag. In de ochtend vriest het nog lange tijd matig tot streng met in de vroege ochtend -7°C aan zee tot -15°C plaatselijk in het oosten. De gevoelstemperatuur ligt daarbij vooral in de zuidoostelijke helft van het land tussen de -15 en -19 graden. De temperatuur loopt in de middag op naar iets onder het vriespunt, plaatselijk komt de temperatuur even boven nul. De oostelijke wind is eerst zwak tot matig en neemt overdag toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind mogelijk vrij krachtig. Vooral op lokale wegen is er aanhoudend gladheid mogelijk door sneeuwresten of door bevriezing van natte weggedeelten.

In de nacht naar zondag drijft er af en toe wat hoge bewolking over, maar het blijft overal droog. De minimumtemperatuur ligt tussen -5°C in het uiterste zuiden en ca. -11°C in het noordoosten van het land. De zuidoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Vanwege de doorstaande wind voelt het kouder aan.

Zondagochtend begint overwegend zonnig, in de loop van de dag komt er van het westen uit steeds meer hoge bewolking het land binnendrijven. Het blijft droog. De temperatuur loopt op naar rond of net boven het vriespunt in het noorden van het land en ca. 3°C in het zuiden. In Zuid-Limburg wordt het lokaal 6°C. De zuidoostenwind is boven land matig en aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/02/2021 06.06 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio